obitsialy-kryptovidsotky-ale-prypynialy-zviazok-z-kliientamy-10-pidozriuvanykh-u-shakhraistvi-postanut-pered-sudom

Обіцяли криптовідсотки, але припиняли зв'язок з клієнтами: 10 підозрюваних у шахрайстві постануть перед судом

 • 18622 переглядiв

Прокуратура передала до суду справу щодо 10 осіб, які обіцяли прибуток від інвестицій у криптовалюту. Шахраї спочатку виплачували відсотки, а потім припиняли зв'язок з інвесторами.

Справу щодо шахрайства під виглядом інвестування у криптовалюту передано у суд: відповідатимуть 10 осіб, які обіцяючи прибуток у 2-3 %, отримували гроші та припиняли спілкування з інвесторами.

Пише УНН із посиланням на телеграм-канал столичної прокуратури.

Деталі

Підозрювані у злочинній організації, які розміщували пропозиції отримати прибуток завдяки криптовалюті та, отримавши гроші, припиняли зв'язок з вкладниками, - відповідатимуть перед судом.

До суду обвинувальний акт стосовно 10 учасників злочинної організації за фактом організації шахрайської схеми, пов’язаної з незаконним заволодінням криптовалютою (ч.ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 190 КК України) 

– передає прокуратура Києва.

Довідка

Незаконну схему організували троє чоловіків з Житомирщини. До злочинної організації вони також залучили своїх друзів, які мешкали в різних регіонах України. Учасники групи розміщували в чатах соціальної мережі Telegram оголошення з пропозиціями отримати прибуток завдяки розміщенню криптовалюти на криптобіржах.

Інвесторів переконували придбати криптовалюту та переказати її на віртуальний гаманець організаторів шахрайської схеми. При цьому зловмисники запевняли, що вкладена сума повернеться з прибутком у 2-3 %.

Для того, аби змусити клієнтів перераховувати якомога більші суми, організатори схеми спершу виплачували обіцяні відсотки, аби встановити довіру і показати, що схема працює. Згодом криптошахраї припиняли зв'язок з так званим інвестором.

Нагадаємо

Раніше УНН повідомляв, що загальна вартість криптовалют впала на $367 млрд через падіння біткоїна на 15% та ефіру на 22% за 24 години. Розпродаж збігся з ширшим падінням на фондових ринках через побоювання рецесії.

Популярні

Новини по темі

Бенксі створив восьму роботу за вісім днів у Лондоні

 • 15287 переглядiв