novyi-premier-estonii-obitsiaie-pidtrymuvaty-ukrainu-do-peremohy-u-viini-z-rosiieiu

Новий прем'єр Естонії обіцяє підтримувати Україну до перемоги у війні з росією

 • 23365 переглядiв

Крістен Міхал, новий прем'єр-міністр Естонії, заявив про довготривалу підтримку України у війні з росією. Він повідомив, що Естонія планує зібрати 1 млрд євро на закупівлю боєприпасів та збільшити оборонні витрати.

Новий глава уряду Естонії Крістен Міхал заявив про довготривалу підтримку України в її боротьбі проти росії. Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

Деталі

В інтерв'ю виданню новий прем'єр Естонії сказав, що уряд країни підтримуватиме Україну до перемоги у війні з росією, не змінюючи курсу попередньої адміністрацієї.

Ми будемо підтримувати Україну до перемоги України у цій війні. Ми в цій війні надовго, сподіваюся, і наші союзники теж. Послання нашим ворогам - Естонія добре захищена, ми збільшимо наші витрати на оборону

- сказав Міхал в інтерв'ю Reuters.

За словами Міхала, уряд Естонії планує зібрати близько одного мільярда євро на закупівлю боєприпасів для Естонії, згідно з планом, який буде розроблений до вересня. Він додав, що ще одним пріоритетом уряду є боротьба зі зниженням темпів зростання економіки на фоні щоквартального скорочення ВВП приблизно на 9-10%.

Нагадаємо

Юрист за освітою Крістен Міхал замінив на посаді прем'єра Каю Каллас, яка нещодавно очолила зовнішньополітичне відомство Європейського Союзу. Каллас вважають однією з найрішучіших критиків росії і прихильників України в Європейському Союзі і НАТО.

Міхал представляє ту ж ліберальну Партію реформ, що і Каллас, і очолить правоцентристську коаліцію більшості свого попередника з ліберальною партією "Естонія 200" та соціал-демократами.

Зеленський підписав угоди про безпекову співпрацю з Литвою та Естонією27.06.24, 15:57

Популярні

Новини по темі