ukenru
nimetska-kompaniia-rheinmetall-otrymala-euro130-mln-vid-yes-dlia-vyrobnytstva-boieprypasiv

Німецька компанія Rheinmetall отримала €130 млн від ЄС для виробництва боєприпасів

 • 64327 переглядiв

Німецька компанія Rheinmetall отримує від ЄС 130 мільйонів євро на збільшення виробництва 155-мм артилерійських боєприпасів та вибухових речовин для поповнення запасів європейських збройних сил.

Німецький концерн Rheinmetall отримав понад 130 мільйонів євро фінансування від Європейського Союзу для збільшення виробництва боєприпасів. Про це йдеться на сайті Rheinmetall, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що концерн спрямує понад чверть суми від загальних €500 млн на шість проєктів у європейських філіях компанії, зокрема, в Німеччині, Іспанії, Румунії та Угорщині. Цю допомогу ЄС виділив в рамках закону про підтримку виробництва боєприпасів для розширення виробництва 155-мм артилерійських боєприпасів та пороху.

Ми вдячні за довіру Європейського Союзу за те, що він надав Rheinmetall, одному з найважливіших європейських постачальників 155-мм боєприпасів, значну увагу у фінансуванні. Велике значення артилерії видно з оборонних боїв України. Європейським збройним силам також необхідно поповнити запаси артилерійських боєприпасів. Ми готові до цього і вже над цим працюємо

сказав генеральний директор Rheinmetall AG Армін Паппергер.

Німецький оборонний концерн має на меті виготовляти до 1,1 млн артилерійських боєприпасів щороку до 2027-го.

Rheinmetall планує з 2026 року виробляти до 1,5 млн модулів метальних зарядів і 3 тис. тонн вибухівки гексогену щорічно. Водночас нарощувати свої виробничі потужності підприємство почало з 2022 року.

Rheinmetall побудує в Україні щонайменше чотири заводи15.03.24, 00:17 • [views_0]