ukenru
nimechchina-i-frantsiya-pidtrimali-vimogu-ukrayini-schodo-negaynogo-zvilnennya-zaruchnikiv-p-klimkin

Німеччина і Франція підтримали вимогу України щодо негайного звільнення заручників – П.Клімкін

 • 8424 переглядiв

КИЇВ. 29 листопада. УНН. Голови міністерств закордонних справ Німеччини та Франції підтримали Україну у вимозі негайного звільнення заручників. Про це сказав міністр закордонних справ Павло Клімкін за результатами зустрічі голів МЗС країн "нормандської четвірки" у Мінську, передає УНН.

"Другий момент, це негайне, на чому ми наполягали, і Франк-Вальтер (Штайнмаєр) і Жан-Марк (Еро) нас в цьому підтримали, звільнення заручників. Негайно, щоб ми досягли хоч перших домовленостей наступного тижня тут у Мінську, і щоб хоча б до Різдва, звичайно, дуже важливо, щоб ми цього досягнули раніше, у нас в цьому був якийсь реальний прогрес", - наголосив міністр.

Нагадаємо, зустріч глав зовнішньополітичних відомств країн "нормандської четвірки" у Мінську завершилася.

У переговорах у Мінську крім міністрів також брали участь голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан, його заступник Олександр Хуг і спецпредставник голови ОБСЄ в Контактної групи Мартін Сайдік.

Про проведення зустрічі міністрів закордонних справ "нормандської четвірки" до кінця листопада домовилися 19 жовтня в Берліні президенти Росії, Франції, України - Володимир Путін, Франсуа Олланд, Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Передбачалося, що глави МЗС схвалять дорожню карту щодо врегулювання на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика