ukenru
nikhto-ne-rozumiye-masshtabu-tragediyi-u-mariupoli-ale-svit-maye-znati-pravdu-u-kiyevi-predstavili-film-mariupol-khroniki-pekla

"Ніхто не розуміє масштабу трагедії у Маріуполі, але світ має знати правду": у Києві представили фільм «Маріуполь. Хроніки пекла»

 • 342777 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Вже за два тижні від початку показу документального фільму «Маріуполь. Хроніки пекла» аудиторія стрічки складає декілька мільйонів глядачів. Документальний фільм базується на розповідях очевидців, які пережили окупацію і змогли виїхати з міста. Автори фільму зверталися за розповідями до маріупольців. Про це на брифінгу повідомила режисерка Ліза Татарінова, передає УНН.

Цитата

«В нас виникла ідея створити цей фільм десь наприкінці березня, коли з Маріуполя почали евакуюватися перші люди. Зв’язку у місті не було, тому ми не розуміли всіх масштабів трагедії, яка відбувалася у місті. В 21 столітті важко зрозуміти, що таке життя без їжі, без води, без світла, без зв’язку і ще й під цілодобовими обстрілами, від яких неможливо сховатися. Нам здалося важливим розповісти про це світу, тому що була війна на винищення мирного населення», – розповіла Татарінова.

Деталі

Татарінова додала, що вдалося поговорити з 11 героями та записати понад 11 годин інтерв’ю. На реалізацію проекту, від ідеї до релізу, команда витратила 4,5 тижні. Крім того, вона зазначила, що це волонтерський проект, тому права на поширення фільму іноземним партнерам та українським медійникам надаються безкоштовно.

«Те, що відбувалося в Маріуполі зі слів наших героїв – це була саме війна на винищення всього живого в місті. Ми маємо це чітко розуміти і чітко усвідомлювати. Проте, крім втрат і болю, ще й історія про любов. Кожен з наших героїв зізнався в любові до свого міста, всі вони зі сльозами говорять про місто і всі хочуть туди повернутися, не дивлячись ні на що», - сказала вона.

Ліза Татарова відмітила, що не дивлячись на важку тему, це історія також про любов. Про любов людей до свого міста, яке росія стерла з лиця землі.

Фільм можна подивитися тут.

Додамо

Внаслідок бомбардування російськими окупантами "Азовсталі" є загроза повного вимирання Азовського моря.

Українські Національні Новини

Суспільство