ukenru
netaniakhu-dav-doruchennia-pidhotuvaty-spysok-tsilei-v-irani

Нетаньяху дав доручення підготувати список цілей в Ірані

 • 108736 переглядiв

Нетаньяху наказав ізраїльським військовим підготувати варіанти зваженої відповіді проти Ірану, яка "надішле сигнал", але дозволить уникнути жертв після того, як масована атака Ірану на Ізраїль буде відбита.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху доручив Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) подати для відповіді на масовану атаку Ірану варіанти цілей, атаки за якими "пошлють сигнал", але не призведуть до жертв, повідомляє The Washington Post (WP) з посиланням на обізнане джерело, передає УНН.

Деталі

За словами співрозмовника газети, ці варіанти включають потенційний удар по об'єкту в Тегерані або кібератаку.

Всі згодні з тим, що Ізраїль має відповісти. Питання лише у тому, як потрібно зреагувати і коли

сказав співрозмовник WP.

Водночас він зазначив, що союзники Ізраїлю не хочуть "надмірної відповіді", проте діалог у цьому напрямі продовжується. "Ізраїль із різною інтенсивністю воює з Іраном уже багато років. Це не припиниться ні завтра, ні післязавтра. І це не припиниться, якщо Ізраїль відреагує просто зараз", — додало джерело.

Газета зазначає, що масована атака з боку Ірану по Ізраїлю була відбита, зокрема, завдяки координації дій зі США, Великою Британією та Францією.

Як зазначають опитані WP аналітики, це є "стратегічною можливістю" для Ізраїлю повернутися до міжнародної спільноти та відновити свої регіональні альянси.

Це можливість створити новий альянс регіональної безпеки під керівництвом Америки проти Ірану, якщо ми зможемо цим скористатися

заявив колишній заступник голови Ради національної безпеки Ізраїлю Чак Фрейліх.

"Ізраїлю необхідно діяти розумно, щоб зміцнити регіональний і глобальний фронт [проти Ірану]", - додало джерело WP.

США та G7 непублічно стримують Ізраїль щодо відплати на атаку Ірану, але можливі варіанти рішень вже обговорюються15.04.24, 20:20 • [views_0]