ukenru
nazvana-realna-vartist-terminalu-bezgotivkovoyi-oplati-proyizdu-tsina-kmda-zavischena-u-10-ro

Названа реальна вартість терміналу безготівкової оплати проїзду: ціна КМДА завищена у 10-ро

 • 14945 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. Департамент інформаційно-комунікаційних технологій виконавчого органу Київської міської ради витратив за останні 4 роки майже 4,5 млрд грн на цифровізацію столиці. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила кандидат на посаду мера Києва від партії "Слуга народу" Ірина Верещук, порівнявши витрати на аналогічні потреби інших державних відомств, передає УНН.

"Департамент інформаційно-комунікаційних технологій виконавчого органу Київської міської ради витратив за останні 4 роки майже 4,5 млрд грн на цифровізацію столиці. Це багато чи мало?

Міністерство юстиції витрачає на утримання та розвиток 21-го базового державного реєстру 300-350 млн грн. Міністерство цифрової трансформації цього року витратить 35 млн грн на запровадження e-сервісу державних послуг “Дія”. Реєстри працюють, “Дія” працює, а що ж “розумна столиця”?

А кияни не помічають цифрового розвитку столиці, який відповідав би витратам у 4,5 мільярди грн", - зауважила вона.

Верещук додала, що найбільш кричущим є приклад електронного квитка.

"Цей проєкт “з'їв” цілих 628 млн грн. Більше половини коштів було виділено у 2017 році на закупівлю 1800 комплектів терміналів безготівкової оплати проїзду в столичному міському транспорті.

Встановлено, що тендерний комітет обмежив у правах інші компанії. Загальну суму - 365 млн грн - значно завищено. У договорі постачальника з КП "Київпастранс" ціна становила 83 тис. грн за одиницю. А реальна вартість терміналу - 9 330 грн за одиницю.

Отже, “навар” на одній цій закупівлі - понад 90% від її суми. Чи могла компанія-підрядник вчинити таке без змови з київськими чиновниками? Не смішіть - очевидно, що ні!" - резюмувала політик.

Як писав УНН, за даними соціологів, пройти у другий тур столичних виборів найбільші шанси зараз мають Ірина Верещук та Кличко. Причому, антирейтинг останнього продовжує зростати.

Українські Національні Новини

Політика