navodyv-raketni-udary-po-kharkivshchyni-shche-odnoho-rosiiskoho-ahenta-zasudyly-do-15-rokiv-za-gratamy

Наводив ракетні удари по Харківщині: ще одного російського агента засудили до 15 років за ґратами

 • 38899 переглядiв

СБУ повідомила про засудження 64-річного агента ФСБ до 15 років ув'язнення за державну зраду. Він збирав розвідувальні дані про українські військові об'єкти в Харківській області, працюючи під прикриттям таксиста.

В Україні до 15 років ув'язнення засудили одного з російських агентів, який наводив ракетні удари по території Харківщині. Про це заявили в Службі безпеки України, передає УНН.

Деталі

У відомстві розповіли, що зловмисник входив до агентурної мережі фсб, яку було нейтралізовано в обласному центрі у червні 2023 року. Тоді СБУ затримала всіх трьох учасників злочинної групи, які займалися коригуванням вогню по території Харкова і області.

Як встановило розслідування, засудженим є 64-річний мешканець одного із селищ Харківського району, якого дистанційно завербувала фсб.

Під час обшуку у затриманого вилучено мобільні телефони і комп’ютерну техніку із доказами його співпраці з окупантами.

На підставі зібраних слідчими Служби безпеки доказів суд визнав його винним за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану). Суд призначив (...)15 років тюрми з конфіскацією майна

- резюмували в СБУ. 

Зазначається, що у червні цього року за матеріалами СБУ 15 років тюрми отримав ще один учасник агентурної групи фсб. По третьому фігуранту триває розслідування.

Коригували ракетні удари по Одесі: затримано жіночу агентурну групу фсб05.07.24, 10:30

Доповнення

Слідчі з'ясували, що завданням фсб рф агент розвідував інформацію про місце тимчасової дислокації тренувального центру Збройних Сил України на території Харківської області, геолокації укріпрайонів та вогневих позицій українських військ, які обороняють обласний центр.

Для збору розвідданих він переміщувався по місту і області під виглядом водія таксі, а також "втемну" випитував потрібну йому інформацію у пасажирів.

Комунікація з ворожою спецслужбою відбувалась через її "зв’язкового". Ним виявився ще один зрадник – Олександр Слісаренко, який після захоплення Куп’янська був одним з керівників місцевої окупаційної адміністрації рф.

Для спілкування з ним агент використовував анонімний чат у популярному месенджері.

Нагадаємо

31-річний житель Дніпропетровської області, був засуджений до 15 років ув'язнення за передачу фсб росії паролів та інструкцій для перетину блокпостів під час повномасштабної війни.

Популярні

Новини по темі

На Олімпіаді-2024 встановлено перший світовий рекорд

 • 14569 переглядiв