navodyv-aviabomby-rf-na-sumshchynu-sbu-povidomyla-pro-zatrymannia-eksrehionala-ahenta-fsb

"Наводив авіабомби рф на Сумщину": СБУ повідомила про затримання "ексрегіонала"-агента фсб

 • 28378 переглядiв

Служба безпеки України затримала агента фсб, який намагався встановити точні координати військового об’єкта ЗСУ, щоб скоригувати по ньому ворожий авіаудар, у Сумській області.

Служба безпеки України затримала "ексрегіонала"-агента фсб, який наводив авіабомби рф на Сумщину, повідомили у СБУ у понеділок, пише УНН.

Деталі

Як повідомляється, СБУ запобігла російському авіаудару по нових лініях оборони на прикордонні Сумської області. 

"У результаті спецоперації СБУ "на гарячому" затримано агента фсб, який проводив дорозвідку поблизу оборонної лінії на території регіону. За даними слідства, затриманим виявився колишній місцевий "функціонер" забороненої Партії регіонів", - повідомили у СБУ.

Повідомляється, що він був дистанційно завербований кадровим співробітником фсб після деокупації Сумщини.

За даними спецслужби, під час розвідувальної вилазки фігурант "намагався встановити точні координати військового об’єкта ЗСУ, щоб скоригувати по ньому ворожий авіаудар". Для вогневого ураження українських укріпрайонів агресор планував застосувати удари керованими авіабомбами, повідомили у СБУ.

Під час затримання у зловмисника, як зазначається, вилучено мобільний телефон, з якого він намагався відправити агресору фото та геолокацію потенційної "цілі".

"Завдяки оперативному реагуванню Служба безпеки зірвала спробу російської спецслужби отримати агентурний "звіт" та використати його для підготовки повітряних атак", - вказали у спецслужбі.

Затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення.

СБУ викрила агента фсб в лавах ЗСУ, який коригував удари росіян по Донеччині04.04.24, 11:21

Популярні

Новини по темі

Курс валют на 8 квітня: гривня зміцнилась на 18 копійок

 • 27391 переглядiв