nastup-zsu-na-kursk-zminiuie-polityku-soiuznykiv-shchodo-udariv-po-rosii-politico

Наступ ЗСУ на курськ змінює політику союзників щодо ударів по росії - Politico

 • 30011 переглядiв

Наступ ЗСУ на курськ може змінити політику союзників щодо атак на території рф. Німеччина та інші країни демонструють підтримку дій України, визнаючи її право на самооборону.

Події у курській області можуть змінити ставлення союзників України до атак території рф. Про це повідомляє Politico, пише УНН.

Деталі

Видання зауважує, що наразі немає жодних ознак того, щоб союзники, які раніше демонстрували обережність та нерішучість, чинили супротив діям ЗСУ на території ворога. Навіть Німеччина, яка особливо боялася спровокувати кремль дозволом на використання своєї зброї, зайняла позицію підтримки.

У міністерстві закордонних справ у Берліні виданню заявили, що "Україна має гарантоване міжнародними законами право захищатися, і воно не обмежується її власною територією".

Політики з консервативної опозиції в Німеччині ще більш активно підтримують український наступ та використання німецької зброї на території росії. Родеріх Кізеветтер, впливовий депутат від Християнсько-демократичного союзу, зазначив, що удари по "базових зонах" у росії зброєю, переданою Німеччиною, є цілком законними.

Після передачі зброя стає українською, тому питання про її походження не має значення,

- додав Кізеветтер.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц поки що не висловився щодо ситуації, залишаючись на літній відпустці.

Бундестаг не бачить проблеми, якщо Україна використає німецькі танки для просування на території росії08.08.24, 18:17

Популярні

Новини по темі