ukenru
naprikintsi-sichnya-v-ukrayinu-priyide-ugorskiy-ministr-u-mzs-poyasnili-prichinu

Наприкінці січня в Україну приїде угорський міністр: у МЗС пояснили причину

 • 13440 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наприкінці січня очікує на приїзд угорського міністра Петера Сіярто в Україну, щоб вирішити непорозуміння між країнами і "помиритися". Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу МЗС України.

"Угорщина для нас важливий партнер і близький сусід. Сусіди, буває, сваряться, але потім мають миритися, бо залишаються сусідами. Тому ми домовилися, що наприкінці січня мій колега Петер Сіярто відвідає Київ для обговорення ситуації у двосторонніх відносинах і шляхів вирішення проблем на основі принципу взаємної поваги", - сказав Кулеба у коментарі для ЗМІ.

Нагадаємо, раніше Угорщина звернулася до ОБСЄ щодо ситуації на Закарпатті з проханням направити моніторингову місію у регіон.

Після чого СБУ провела обшуки у благодійному фонді на Закарпатті через можливе втручання у політичну ситуацію в Україні.

Після обшуків СБУ міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що в Україні "тривають незрозумілі політичні гойдалки з приводу угорських партій і угорської меншини". У Закарпатській області за фактом погроз українцям угорського походження було розпочато кримінальне провадження.

Також глава МЗС України Дмитро Кулеба назвав твердження про "залякування" угорців на Закарпатті спекуляцією.

Українські Національні Новини

Політика