naibilshe-onovlennia-google-intehruvav-novu-shi-model-gemini-u-chat-bot-bard

Найбільше оновлення: Google інтегрував нову ШІ-модель Gemini у чат-бот Bard

 • 52197 переглядiв

Чат-бот Bard отримав найбільше оновлення за весь час завдяки новій моделі штучного інтелекту від Google — Gemini. Про це йдеться у пресрелізі від Google, передає УНН

Деталі

Компанія анонсувала, що Gemini доступна у трьох версія — Ultra, Pro та Nano. Вони дозволятимуть працювати з моделлю на будь-якому пристрої — від мобільних пристроїв до центрів обробки даних.

Розгортання версій Gemini для Bard відбуватиметься поетапно. Спочатку Bard буде оновлено спеціально налаштованою версією Gemini Pro, що спершу підтримуватиме текстові підказки. У найближчі місяці функціонал буде розширено (буде додано підтримку зображень або інших модальностей).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стартап Ілона Маска у галузі ШІ прагне залучити 1 мільярд доларів

Версія Bard із Gemini Pro спочатку стане доступною англійською мовою в більш ніж 170 країнах по всьому світу. Згодом буде додано більше підтримуваних мов.

У Google стверджують, що Gemini Pro перевірили під час серії галузевих тестів. І в 6 із 8 із них вона перевершила GPT-3.5.

Доповнення 

Вже у 2024 році  буде запущено програму тестування Bard Advanced. Вона надасть користувачам доступ до поліпшеної моделі ШІ Gemini Ultra. Завдяки Gemini Ultra, як стверджують в компанії, чат-бот Bard почне не тільки розуміти, а й вміти взаємодіяти з різними типами інформації, включаючи текст, зображення, аудіо, відео, отримає мультимодальні можливості міркування.

Крім цього, обіцяють, що Gemini Ultra вмітиме розуміти, пояснювати та генерувати високоякісний код популярними мовами програмування.

Нагадаємо

Влітку цього року в Україні запрацював чатбот Google Bard на основі штучного інтелекту, який є конкурентом ChatGPT

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна приєдналася до декларації щодо безпеки використання ШІ

Володимир Омельченко

Технології

    Популярні

    Новини по темі