naftohaz-hotovyi-vykupyty-uves-haz-zaproponovanyi-pryvatnymy-vydobuvnykamy

Нафтогаз готовий викупити увесь газ, запропонований приватними видобувниками

 • 21400 переглядiв

Група Нафтогаз готова купити весь обсяг газу, який українські приватні виробники запропонують ринку у 2024 році, щоб підтримати загальноукраїнський видобуток в умовах війни.

Група Нафтогаз готова викупити увесь обсяг газу, який українські приватні видобувники запропонують ринку у 2024 році. В компанії переконані, що це необхідний крок для підтримки загальноукраїнського видобутку в умовах війни. Таку заяву зробив очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов під час зустрічі з представниками українських видобувних компаній, передає УНН.

В умовах війни та постійних ворожих атак для України критично важливо зберігати енергетичну незалежність та збільшувати власний видобуток. Група Нафтогаз робить все для цього, зокрема минулого року нам вдалось суттєво збільшити обсяг нашого видобутку. Але загальний результат залежить від усіх компаній, що зараз працюють в Україні. Ми розуміємо, що видобуток потребує інвестицій. Тому вам необхідно реалізувати свій ресурс по конкурентній ціні. Ми готові викупити його.

– зазначив Олексій Чернишов.

Деталі

Як і минулого року компанія планує здійснювати всі закупівлі у прозорий спосіб – через механізми Української енергетичної біржі.

Окрім планів щодо співпраці на 2024 рік, під час цієї зустрічі із предстанвикми видобувних компаній також обоговорили умови, які має створити держава для підтримки українського видобутку. Зокрема, важливим питанням для вітчизняних компаній є своєчасне та прозоре отримання спецдозволів на видобуток та інших процедурних моментів.

США мають намір скасувати заборону на експорт зрідженого природного газу03.04.24, 05:27

Тетяна Салганік

Війна

Популярні

Новини по темі