nachalnyk-sekretnoi-sluzhby-ne-yde-u-vidstavku-pislia-zamakhu-na-trampa

Начальник Секретної служби США не йде у відставку після замаху на Трампа

 • 10953 переглядiв

Директор Секретної служби Кімберлі Чітл узяла на себе відповідальність за інцидент замаху на колишнього президента Трампа, але відмовилася йти у відставку, незважаючи на заклики лідера більшості членів Палати представників.

Лідер більшості в Палаті представників США Стів Скеліс закликає директора Секретної служби Кімберлі Чітл піти у відставку. Однак вона у своїй заяві повідомила, що братиме "повну участь" у розслідуванні, залишаючись на своїй посаді.

Пише УНН з посиланням на ABC NewsThe Hill та El Nacional.

Деталі

Директор Секретної служби США Кімберлі Чітл взяла на себе відповідальність за суботню атаку на Дональда Трампа.

Уся відповідальність лежить на мені. Я - директор Секретної служби, і мені потрібно переконатися, що ми проводимо перевірку і виділяємо необхідні ресурси нашому персоналу

- сказала вона.

Крім того, Кімберлі Чітл заявила, що не збирається йти у відставку, незважаючи на критику.

Раніше лідер більшості в палаті представників Стів Скеліз (партія Республіканців) закликав директора Секретної служби піти у відставку у зв'язку із замахом на колишнього президента Трампа на мітингу у суботу 13 липня.

Чітл також відповіла на повідомлення про те, що підозрюваного бачили і впізнали як потенційно підозрілого до того, як він відкрив вогонь, заявивши, що між цим моментом і стріляниною пройшов "дуже короткий проміжок часу".

У мене поки що немає всіх подробиць, але це був дуже короткий проміжок часу. Пошук цієї людини, її виявлення, ідентифікація і, зрештою, її нейтралізація зайняли дуже короткий проміжок часу, і це дуже ускладнює справу..

- сказала вона.

Чітл також повідомила, що місцевій владі було доручено гарантувати безпеку будівлі, у якій імовірний стрілець здійснив постріли, перш ніж було задіяно снайпера Секретної служби.

Трамп высказался об отношениях с путиным: "Он бы никогда не попал в Украину"17.07.2024, 14:19

Вона підтвердила, що місцева поліція перебувала всередині будівлі, поки стрілець був на даху.

Доповнення

Конгрес уже почав діяти, плануючи розслідування смертоносної стрілянини на мітингу. Чітл має виступити в комітеті з нагляду Палати представниківй на слуханнях, присвячених замаху на Трампа.

Замах на президента Трампа був жахливим актом політичного насильства. Американському народу потрібні відповіді, і Палата зобов'язується забезпечити проведення ретельного розслідування

- написав спікер Майк Джонсон (республіканець від штату Луїзіана) на X.

Стрелок Трампа появился в рекламе BlackRock в 2022 году – Bloomberg15.07.2024, 14:17

Популярні

Новини по темі