ukenru
nabu-vidkryla-materialy-spravy-shchodo-kolyshnoho-mera-sum-ta-chynovnyka-infrastruktury-yakykh-zvynuvachuiut-v-koruptsii-na-dollar213-mln-hrn

НАБУ відкрила матеріали справи щодо колишнього мера Сум та чиновника інфраструктури, яких звинувачують в корупції на $2,13 млн грн

 • 65222 переглядiв

САП завершила досудове розслідування стосовно колишнього міського голови Сум Олександра Лисенка та колишнього директора департаменту інфраструктури Олександра Журби за фактом отримання неправомірної вигоди у розмірі 2,13 млн грн. Матеріали справи відкриті для ознайомлення стороні захисту.

САП завершила досудове розслідування у справі стосовно колишнього мера міста Суми Олександра Лисенка та експосадовця Департаменту інфраструктури Олександром Журби, щодо отримання ними неправомірної вигоди у 2,13 млн грн. Детективи НАБУ відкрили матеріали справи для ознайомлення стороні захисту. Про це інформує пресслужба САП, передає УНН.

Прокурор САП прийняв рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно колишнього міського голови міста Суми та його спільника - колишнього директора Департаменту інфраструктури Сумської області, яких у жовтні минулого року викрили на проханні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, а саме 2 130 000 гривень.

– йдеться в повідомленні САП.

Деталі

Також у прокуратурі повідомили, що детективи НАБУ відкрили матеріали справи стороні захисту для ознайомлення.

У межах досудового розслідування встановлено, що Лисенко та Журба вимагали гроші за вирішення питання про встановлення виконавчим комітетом Сумської міської ради для юридичної особи нового економічно обґрунтованого тарифу на поводження з побутовими відходами та обіцяли не створювати штучні перешкоди у здійсненні господарської діяльності підприємством.

Нагадаємо

Меру Сум Олександру Лисенку та директору Департаменту інфраструктури міста Сумської міської ради повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди у сумі 2,13 млн грн.

Його спільнику — директору Департаменту інфраструктури Сумської області також інкриміновано ч. 4 ст. 368 КК України.

Павло Кириленко під слідством: НАБУ та САП почали розслідування щодо походження статків родини глави Антимонопольного комітету25.03.24, 20:34 • [views_0]

2 жовтня мера міста та директора Департаменту було викрито "на гарячому" одразу після одержання третьої частини обумовлених коштів — 1 430 000 гривень.

У грудні минулого року міському голові Сум Олександру Лисенку продовжили відсторонення від посади ще на два місяці після звинувачень в отриманні 2,13 млн грн неправомірної вигоди.