ukenru
na-samiti-trymoria-uchasnyky-vyslovyly-neukhylnu-pidtrymku-uraini-v-borotbi-proty-rf

На саміті Тримор'я учасники висловили неухильну підтримку Ураїні в боротьбі проти рф

 • 101707 переглядiв

На саміті "Ініціативи трьох морів" було прийнято спільну декларацію, в якій висловлюється прихильність до більш стійкої Європи, сильнішого трансатлантичного партнерства та непохитної підтримки України в її боротьбі проти російської агресії.

Саміт "Ініціативи трьох морів" ухвалив спільну декларацію, в якій учасники висловили відданість ідеї побачити стійкішу Європу та міцніше трансатлантичне партнерство. Також учасники висловили неухильну підтримку Україні в боротьбі проти рф. Про це заявив під час брифінгу президент Литви Гітанас Науседа, передає кореспондент УНН.

"Сьогоднішній Саміт "Ініціативи трьох морів" ухвалив спільну декларацію, яка, як я сподіваюсь, буде слугувати стимулом для того, що рухатися вперед в усіх цих пріоритетних сферах. В цій декларації ми висловили нашу відданість ідеї побачити стійкішу Європу та міцніше трансатлантичне партнерство", - повідомив Науседа.

Він зазначив, що було відмічено, що "Ініціатива трьох морів" зараз має 143 пріоритетних проєктів у сфері транспорту, енергетики та цифровій сфері.

"На саміті ми також одностайно засудили російську війну проти України та висловили нашу неухильну підтримку в боротьбі проти агресора. Ми вітаємо рішення Європейської ради розпочати процес переговорів про вступ з Україною та Молдовою, оскільки подальше розширення Європейського Союзу є передумовою для стабільності та процвітання в нашому регіоні", - сказав Науседа.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський сьогодні перед початком саміту Триморʼя зустрівся з президентом Литви Гітанасом Наусєдою. Лідери держав обговорили наслідки російських ударів цієї ночі та нагальні потреби в ППО.