na-portali-diia-ziavyvsia-servis-broniuvannia-pratsivnykiv-vid-mobilizatsii

На порталі "Дія" з'явився сервіс бронювання працівників від мобілізації

 • 30296 переглядiв

Міністерство оборони запустило на порталі «Дія» електронний сервіс бронювання працівників критично важливих підприємств та компаній, що забезпечують оборону країни, зробивши цей процес швидким та прозорим.

З 17 липня на порталі "Дія" запрацювала послуга бронювання працівників важливих підприємств та підприємств, які забезпечують потреби сил оборони від мобілізації. про це заявили у Міноборони, передає УНН.

Деталі

Послуга електронного бронювання вже доступна на порталі Дія. Раніше цей процес був доволі заплутаним. Інформацію щодо військовозобов’язаних перевіряли вручну, через що мав місце людський фактор. Дані губилися або через незначні помилки у документах доводилося подавати людей заново. Нова послуга зробить цей процес бронювання онлайн швидким і прозорим

- заявила заступниця міністра оборони Катерина Чергоренко.

 Як працюватиме бронювання в Дії:

  • Керівник компанії подає списки військовозобов’язаних співробітників та затверджує заяву електронним підписом.
  •  Система перевіряє, чи людина працевлаштована офіційно та чи є дані про неї у реєстрі Оберіг.
  • Дія надішле сповіщення керівнику про результат розгляду протягом доби.

Зазначається, що система автоматично переведе військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік, після чого він вважатиметься заброньованим.

Якщо рішення позитивне, інформація про бронювання співробітника зʼявляється у застосунку Резерв+. Витяг про бронювання можна буде завантажити на порталі Дія та за потреби роздрукувати.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров наголосив, що його команда  автоматизувала всі процеси, які можна автоматизувати, щоб пришвидшити оформлення бронювання і не витрачати час на збір документів чи походи до держорганів.

Цифровізація процесу виключає людський фактор, адже всі дані перевіряються автоматично, а керівник в режимі реального часу розуміє, кого забронювали, а кого – ні, і яка причина відмови

- заявив Федоров. 

Доповнення

У "Дії" також підготували відеоінструкцію, того, як працює бронювання працівників на порталі "Дія".

Нагадаємо

Міністерство економіки України роз'яснило детальну процедуру бронювання підприємствами своїх працівників для забезпечення безперебійної роботи критично важливих підприємств та органів державної влади.

Популярні

Новини по темі