na-portali-diia-ziavylasia-mozhlyvist-otrymaty-viiskovo-oblikovyi-dokument-iz-qr-kodom

На порталі "Дія" з'явилася можливість отримати військово-обліковий документ із QR-кодом

 • 24050 переглядiв

На порталі «Дія» тепер можна отримати цифровий військово-обліковий документ з QR-кодом. Він має таку ж юридичну силу, як паперовий, і може використовуватися для працевлаштування та проходження перевірок на блокпостах.

Відтепер на порталі "Дія" можна отримати військово-обліковий документ із QR-кодом. Документ має таку ж юридичну силу, як паперовий. Про це заявили у Мінцифри, передає УНН.

Деталі

Тепер військово-обліковий документ з Реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів можна отримати на порталі Дія - без візитів до установ та черг. Документ має таку саму юридичну силу, як паперовий, тож використовуйте його в будь-яких життєвих обставинах - від працевлаштування до проходження перевірки на блокпості

- заявили у Мінцифри.

Зазначається, що документ міститиме QR-код, з допомогою якого можна буде перевірити його дійсність та переглянути інформацію з реєстру Оберіг.

Кабмін доручив Міноборони введення в експлуатацію держпорталу "Армія +" 30.07.24, 13:44

Документ можна буде сформувати після авторизації на порталі Дія за допомогою КЕП. Далі потрібно обрати сервіс "Військово-обліковий документ", натиснути на кнопку "Подати заяву" та підписати її електронним підписом. Документ з'явиться в кабінет громадянина на порталі Дія впродовж 10 хвилин. 

Документ сформується, якщо в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів є вся необхідна інформація про людину

- наголосили у Мінцифри.

Нагадаємо

Речник міністерства оборони Дмитро Лазуткін заявив, що про штраф за невчасно оновлені військово-облікові дані військовозобов’язані зможуть довідатися, зокрема, і в застосунку "Дія".

Популярні

Новини по темі