ukenru
na-mizhvidomchu-naradu-rnbo-schodo-kordonu-do-lutska-priyikhali-siloviki-sered-uchasnikiv-monastirskiy-ta-bakanov

На міжвідомчу нараду РНБО щодо кордону до Луцька приїхали силовики: серед учасників Монастирський та Баканов

 • 21890 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. На міжвідомчу нараду під головуванням секретаря РНБО України Олексія Данілова, яка присвячена безпеці державного кордону України, приїхали очільники силових відомств та декілька міністрів. Серед них - міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, голова Служби безпеки України Іван Баканов, міністр оборони Олексій Резніков та топ-посадовці ЗСУ, пише УНН з посиланням на інформацію РНБО.

Цитата:

"Під час наради буде заслухано спільну доповідь Міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського, Голови Держприкордонслужби Сергія Дейнека, Голови Державної міграційної служби Наталії Науменко та в.о. Голови ДСНС України Сергія Крука щодо ситуації на українсько-білоруському державному кордоні та плановані заходи із забезпечення дотримання режиму державного кордону та громадського порядку", - йдеться у повідомленні.

Деталі

У Луцьку за дорученням Президента України Володимира Зеленського під головуванням Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова зібрали нараду щодо додаткових заходів із забезпечення національних інтересів у сфері захисту державного кордону.

Метою наради є координація і контроль за виконанням центральними та місцевими органами виконавчої влади, правоохоронними органами, військовими формуваннями завдань, які визначені за результатами засідання РНБО України 10 листопада 2021 року, зокрема, про додаткові заходи із забезпечення національних інтересів у сфері захисту державного кордону.

На нараду запрошені глави іноземних дипломатичних місій – Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас та Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцкі.

"Участь у нараді також беруть Голова Служби безпеки України Іван Баканов, командувач Національної гвардії України Микола Балан, начальник ГУР МО Кирило Буданов, Командувач ССО ЗСУ Григорій Галаган, Перший заступник Секретаря РНБО Руслан Демченко, заступник Секретаря РНБО Сергій Демедюк, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, Голова Національної поліції України Ігор Клименко, Міністр оборони України Олексій Резніков, заступник Міністра розвитку громад та територій України Наталія Козловська, Голова Служби зовнішньої розвідки України Олександр Литвиненко, Заступник керівника Офісу Президента України Роман Машовець, голова Волинської обласної ради Григорій Непопад, заступник Міністра закордонних справ України Микола Точицький, начальник Департаменту контррозвідки СБУ Олександр Руснак, представники територіальних підрозділів державних органів, фахівці Апарату РНБО України", - відзначили у РНБО.

Доповнення

8 листопада на польсько-білоруському кордоні загострилася ситуація. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами. Велика група нелегалів намагалася прорватися на територію країни. На кордоні були чутні постріли. Білоруські прикордонники заявили, що вони лунали з польського боку.

У ніч на 10 листопада дві групи мігрантів увірвалися до Польщі з Білорусі, їх затримали.

10 листопада Білорусь заявила про нарощування військ ППО на кордоні з ЄС.

Щоб уникнути напливу мігрантів з Білорусі, Україна посилить охорону державного кордону з країною-сусідом. Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, найбільш уразливі ділянки українсько-білоруського кордону будуть посилені додатковими підрозділами Держприкордонслужби, Нацполіції та Нацгвардії. Йдеться про 8,5 тис. силовиків.

Наприкінці серпня Польща, Литва, Латвія та Естонія звинуватили Білорусь у використанні нелегальних мігрантів як зброї у так званій гібридній війні проти ЄС. 

У межах боротьби з потоком нелегальних мігрантів Польща почала будівництво паркану на кордоні з Білоруссю.

Українські Національні Новини

Політика