na-mistsi-vbyvstva-farion-znaishly-hilzu-vid-sportyvnoi-kuli-mvs

На місці вбивства Фаріон знайшли гільзу від спортивної кулі - МВС

 • 11166 переглядiв

На місці вбивства мовознавиці Ірини Фаріон виявлено гільзу від спортивної кулі. За словами голови МВС, ці патрони надійшли в Україну у 2017-2018 роках у кількості мільйона штук, і зараз встановлюється їх походження.

На місці вбивства мовознавиці Ірини Фаріон було знайдено гільзу від спортивної кулі. Специфічна куля, не бойова. Про це повідомив голова МВС Ігор Клименко під час брифінгу у п'ятницю, передає кореспондент УНН.

Деталі

"Ми провели кілька слідчих експериментів щодо цього злочину. Ми були на місці злочину, бачили, де лежало тіло, де знаходився злочинець", - сказав Клименко.

За його словами, за тиждень правоохоронці встановили повністю хронометраж й таймінг життя підозрюваного протягом 10 днів, що він готувався до скоєння злочину.

На місці злочину  була знайдена гільза від спортивної кулі, вона зараз на експертизі знаходиться. Але ми знаємо, що ці патрони надійшли в Україну 2017-2018 році в кількості одного мільйона штук. Специфічна куля, не бойова. Тому зараз ми маємо встановити, де ця куля була придбана. Можливо, на чорному ринку, або придбана раніше

- розповів Клименко.

Вбивство Фаріон: затриманому погоджено повідомлення про підозру26.07.24, 11:29

Доповнення

19 липня невідомий стріляв в мовознавицю та професорку Львівської політехніки Ірину Фаріон. Жінку з пораненням голови у вкрай тяжкому стані доставили у лікарню. У лікарні Ірина Фаріон померла.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що 25 липня у місті Дніпро затримано 18-річного хлопця, який ймовірно є причетним до умисного вбивства Ірини Фаріон.

Як вказав голова МВС Ігор Клименко, у правоохоронців є достатньо доказів стверджувати, що саме затримай у Дніпрі 18-річний хлопець стріляв у мовознавицю Ірину Фаріон. За його словами, розслідування тривало 139 годин.

Поліція повідомляла раніше, що має кілька версій вбивства мовознавиці Ірини Фаріон, включаючи громадську, політичну діяльність і особисту неприязнь. Правоохоронці знайшли гільзу після пострілу та не виключають "російський слід" у злочині.

Прокуратура наполягатиме на застосуванні до 18-річного підозрюваного у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Популярні

Новини по темі