na-kyivshchyni-za-vykorystannia-zemelnykh-uhid-dodatkovo-vzhe-splacheno-455-mln-hrn-podatkiv-kravchenko

На Київщині за використання земельних угідь додатково вже сплачено 45,5 млн грн податків - Кравченко

 • 24368 переглядiв

У першому півріччі землевласники Київської області додатково сплатили 45,5 млн грн земельного податку з 89 млн грн задекларованих, що стало можливим завдяки спільним зусиллям податкових органів та місцевих громад щодо ідентифікації земельних ділянок та забезпечення належного оподаткування.

Протягом першого півріччя власники земельних ділянок Київщини за використання земельних угідь додатково вже сплатили 45,5 млн грн із задекларованих на сьогодні понад 89 млн грн, передає УНН із посиланням на повідомлення Київської ОВА. 

"Інвентаризація сільськогосподарських земель Київщини та сплата податків за їх використання. Питання, яке під суворим контролем робочої групи "Прозорість та підзвітність".

Постійна спільна робота вже дає результат – за перше півріччя додатково подано майже 1,8 тис. декларацій з плати за землю. Сума додатково сплачених податків перевищила 45,5 млн грн", - повідомив голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

За його словами, разом з податковою, місцевими громадами триває робота щодо виявлення власників земельних ділянок. На початок липня кількість земельних ділянок, поданих на відпрацювання місцевим органам влади – 94 тис. Ідентифіковано наразі трохи більше 16 тис. і робота триває. Активно залучають до оподаткування нових субʼєктів господарської діяльності.

Кравченко закликав правоохоронців перевірити інформацію щодо мільйонних збитків під час будівництва доріг і соцзакладів на Київщині20.06.24, 18:55

"На жаль, є громади, які не поспішають надавати інформацію – їх 18. Крім того, стимулюємо громади виявляти та повідомляти про земельні ділянки, які використовуються без належних документів та не за цільовим призначенням.

Тому всі без виключення громади закликав не зволікати із поданням необхідних даних. По всім, хто цілеспрямовано уникатиме цього – передаватимемо документи до правоохоронних органів. Ми всі зацікавлені у розвитку громад Київщини, прозорих та підзвітних процесах. І маємо діяти спільно!" - додав Кравченко.

На Київщині рекомендували розірвати резонансну закупівлю на 20 млн грн. Кравченко наголошує - використання коштів має бути ефективним03.05.24, 18:11

За словами голови ОВА, несплачені податки – значні суми коштів, які можна використати на розвиток громад, будівництво нових соціальних та інфраструктурних обʼєктів.

Антоніна Туманова

Економіка

    Популярні

    Новини по темі