ukenru
na-kiyivschini-posilyat-obmezhuvlani-zakhodi-u-transporti-chogo-chekati

На Київщині посилять обмежувлаьні заходи у транспорті: чого чекати

 • 22210 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Із цієї суботи, 13 листопада, громадський транспорт у регіоні почне працювати з посиленими обмежувальними заходами. Таке рішення було прийнято сьогодні під час позачергового засідання обласної комісії з питань ТЕБ і НС. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Київської ОДА Василь Володін, передає УНН

Деталі

Володін наголосив, що розуміє, наскільки важливо жителям пристоличного регіону мати якісне транспортне сполучення, тому громадський транспорт в межах області та до Києва продовжить курсувати за звичайним графіком. Але їздити в автобусах, маршрутках і електричках із цієї суботи матимуть право тільки пасажири, які матимуть при собі один із документів:

"COVID"-сертифікат, який підтверджує вакцинацію;
негативний результат ПЛР- чи експрес-тесту на визначення коронавірусу, отриманий не пізніше як за 72 години до дня поїздки;
довідку про одужання особи від коронавірусу, чинність якої підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка "Дія".

Додамо

Він наголосив, що коли Київщину тільки ввели до "червоної" зони, роботу транспорту не обмежували жодним чином. Але далі відтягувати цей момент уже не було можливості.

Нагадаємо

13 вересня уряд встановив нові карантинні правила. Вони набули чинності за тиждень - 20 вересня. Основна особливість нових правил - на вакцинованих людей з COVID-сертифікатом пропонується не поширювати певні обмеження зокрема "червоної" зони. Сертифікати є двох видів - "жовті" та "зелені".

20 вересня уряд продовжив дію карантину до нового року. Україна перейшла у "жовту" зону карантину з 23 вересня. Згодом у "червону" зону перейшли 16 областей та Київ.

Українські Національні Новини

Суспільство