Попередні роки ми організовували майстер-класи по збору врожаю, пригощали гостей пловом із шафрану, який готували спеціально запрошені кухарі із Південної Асоціації шеф-кухарів України, і звичайно облаштовували селфі-зону на фоні шафранового поля. Цього року планували обмежитись лише промисловим збором шафрану, але нам вже телефонують туроператори з різних куточків України, що хочуть привезти туристів. Ми не можемо їм відмовити, тож будемо і цього року приймати гостей, - розповідає керівник фермерського господарства Віталій Шакало.
Приїжджають подивитись на квітучий шафран туристи з Одещини, Зароріжжя, Миколаївщини, Хмельниччини, але не тільки вони. Чимало відвідувачів господарства - це ті, хто придбав посадковий матеріал або збирається зайнятися цією культурою та хочуть на власні очі побачити технологічний процес збору врожаю та посадкового матеріалу, почути поради фахівців господарства по вирощуванню шафрану.
Сьогодні площа під шафраном на господарстві становить 5 га.
Нагадаємо, Всеукраїнський фестиваль гладіолусів пройшов на Кіровоградщині.