na-kharkivskomu-napriamku-osnovni-zusyllia-voroh-skontsentruvav-u-raionakh-hlybokoho-ta-vovchanska-otu-kharkiv

На Харківському напрямку основні зусилля ворог сконцентрував у районах Глибокого та Вовчанська - ОТУ "Харків"

 • 35956 переглядiв

На Харківському напрямку ситуація залишається напруженою. Ворог намагається вклинитися в оборону України, зосереджуючи сили біля Глибокого та Вовчанська, але українські війська контролюють ситуацію.

В операційній зоні ОТУ "Харків" станом на 10: 00 27 липня ситуація залишається складною та напруженою. Основні зусилля ворог сконцентрував у районах населених пунктів Глибоке та Вовчанськ. Втім Сили оборони контролюють ситуацію. Про це у суботу повідомили в ОТУ "Харків", передає УНН.

Деталі

Протягом минулої доби російські окупанти не полишали спроб вклинитися в нашу оборону, намагаючись вибити українські підрозділи із зайнятих рубежів. Намагаючись відновити втрачене положення, основні зусилля ворог зконцентрував у районах населених пунктів Глибоке та Вовчанськ

- йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що противник здійснює переформування штурмових груп та активно веде повітряну розвідку, продовжує шукати слабкі місця в нашій обороні.

З метою посилення передових позицій ворог здійснив переміщення кількох груп у районі населеного пункту Сотницький Козачок.

На фронті за добу відбулись 122 бої. На Покровському напрямку росіяни сконцентрували свої атаки поблизу Новоолександрівки27.07.24, 09:13

Протягом минулої доби відбулося 10 бойових зіткнень. Ворог наніс в напрямку позицій наших військ 16 авіаційних ударів, використавши 24 КАБи. Цілили райони населених пунктів Липці, Глибоке, Вовчанськ, Вовчанські хутори, Тихе.

Окупанти нанесли 36 ударів дронами-камікадзе та здійснили 458 обстрілів позицій Сил оборони України.

Від початку цієї доби відбулося 2 бойових зіткнення у районі населеного пункту Глибоке.

Як зазначається, сили оборони України продовжують ефективно нищити живу силу та військову техніку російських окупантів.

Втрати ворога (безповоротні та санітарні) за минулу добу склали 88 осіб.

Також на нцьому напрямку ворог втратив знищеними та пошкодженими 16 одиниць озброєння та військової техніки, зокрема: 3 артилерійських системи, 6 автомобілів, 2 одиниці спеціальної техніки, 5 БпЛА.

Знищено:

  • 70 укриттів особового складу противника,;
  • 2 пункти зберігання боєприпасів.

"Сили оборони України контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії російської федерації", - наголосили в ОТУ "Харків".

Ще плюс 1230 окупантів і 11 танків: Генштаб оновив дані про втрати25.07.24, 07:35

Популярні

Новини по темі