na-kharkivschini-vnaslidok-vibukhu-protipikhotnoyi-mini-postrazhdav-cholovik

На Харківщині внаслідок вибуху протипіхотної міни постраждав чоловік

 • 694298 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. 73-річний мешканець села Артемівка Харківської області перебуваючи у лісі підняв протипіхотну міну. «Пелюстка» здетонувала в руках. Постраждалого з множинними пораненнями обличчя, рук та тіла ушпиталено, передає УНН з посиланням на ДСНС. 

Цитата

"В результаті вибуху протипіхотної міни отримав множинні поранення обличчя, рук та тіла 73-річний мешканець села Артемівка Чугуївського району. За попередніми даними, чоловік 1950 року народження, перебуваючи у лісі, підняв протипіхотну міну «Пелюстка», яка здетонувала в руках. Наразі постраждалий перебуває у лікарні", - йдеться в повідомленні.

ДСНС нагадали, що деокуповані території, приховують чимало вибухонебезпечних предметів, які "можуть чаїтися будь-де: на полях, водоймах, дорогах, у лісах, будинках". І закликали громадян бути вкрай обережними.

"Підозрілий предмет ні в якому разі не можна чіпати, переміщати чи самотужки намагатися знешкодити. Це справа лише фахівців! У разі виявлення підозрілого предмета повідомте про знахідку в ДСНС або Нацполіцію за телефонами 101 або 102", - наголосила служба. 

Доповнення

Як раніше повідомляв УНН, під час відпочинку на річці Сіверський Донець батько та син на очах своїх родичів підірвалися на міні. 50-річний батько загинув на місці. За життя молодого хлопця борються лікарі.

Днем раніше у деокупованому селі Токарівка на Харківщині 52-річний чоловік наступив на ворожу протипіхотну міну ПФМ-1 «Пелюстка», яка була у високій траві. Він отримав травматичну ампутацію пальців правої ступні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: російські міни можуть опинитися на пляжах Чорного моря- представник ООН

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі