na-khabari-zatrimano-nachalnika-oblasnogo-upravlinnya-lisovogo-ta-mislivskogo-gospodarstva

На хабарі затримано начальника обласного управління лісового та мисливського господарства

 • 24229 переглядiв

КИЇВ. 4 вересня. УНН. Начальника обласного управління лісового та мисливського господарства затримано під час отримання другого траншу хабаря у сумі 60 тис. гривень за нелегальний продаж деревини. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу прокуратури Києва.

"За процесуального керівництва прокуратури міста Києва слідчими ТУ ДБР, розташованим у м. Києві за оперативного супроводження Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області ДСР НП України затримано на одержанні неправомірної вигоди начальника обласного управління лісового та мисливського господарства (ч. 3 ст. 368 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що наприкінці липня 2020 року начальник управління викликав до себе лісничого та описав схему, відповідно до якої він повинен неофіційно за готівкові кошти реалізувати частину зібраної в лісництві продукції (деревини), занизивши в офіційній звітності її реальний об’єм, а готівкові кошти передавати йому.

Зазначається, що згодом начальник управління знову зустрівся із лісничим, вимагаючи передати йому 70 тис. гривень від продажу сільгосппродукції та в подальшому щомісячно надавати 15 тис. гривень від реалізації за готівкові кошти деревини, спиляної на території підпорядкованого лісництва без внесення до реєстру.

Прокуратура повідомляє, що у разі відмови посадовець погрожував звільнити лісничого із займаної посади. Обумовлену суму коштів начальник управління отримав двома частинами.

"3 вересня 2020 року під час передачі другого траншу у сумі 60 тис. гривень посадовця затримали. Під час обшуку у його кабінеті виявили частину коштів, переданих йому раніше", - розповіли в прокуратурі.

Також наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, президенту банку "АРКАДА" повідомлено про підозру.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    СБУ викрила компанії на збуті шпигунського софту з РФ

     • 17825 переглядiв

    Зеленський виступить в ООН 23 вересня в режимі онлайн

     • 44474 переглядiв

    На Луганщині ліквідовано ще один осередок пожежі

     • 14077 переглядiв

    У Філарета виявили COVID-19: він госпіталізований

     • 27007 переглядiв