na-fronti-vidbulos-156-boiv-syly-oborony-urazyly-vazhlyvyi-obiekt-okupantiv

На фронті відбулось 156 боїв. Сили оборони уразили важливий об'єкт окупантів

 • 41383 переглядiв

За добу на фронті відбулось 156 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Покровському напрямку, де відбито 55 атак. Сили оборони завдали 18 ударів по позиціях ворога, уразивши важливий об'єкт.

На фронті протягом минулої доби відбулось 156 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація залишається на Покровському напрямку, де українські захисники відбили 55 штурмових дій росіян. За добу Сили оборони завдали 18 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки, зокрема, уразили важливий об'єкт окупантів. Про це йдеться у зведенні Генштабу станом на 8:00 1 серпня, передає УНН

Деталі 

За уточненою інформацією, за вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах два ракетних удари із застосуванням п’яти ракет, а також 77 авіаударів, скинувши 103 КАБи. Крім цього, здійснив понад 4600 обстрілів, з них 104 - із реактивних систем залпового вогню.

Вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 18 ударів по районах зосередження особового складу та ОВТ противника, а також уразили п’ять пунктів управління, два засоби ППО, вузол зв’язку, три склади боєприпасів та ПММ, а також ще один важливий об'єкт окупантів.

За даними Генштабу ситуація за напрямками наступна: 

На Харківському напрямку кількість атак за добу склала вісім. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Тихого та Вовчанська.

На Куп’янському напрямку відбулося вісім бойових зіткнень поблизу Степової Новоселівки, Колесниківки, Берестового, Стельмахівки та Андріївки.

На Лиманському напрямку ворог атакував 14 разів неподалік Макіївки, Невського та Новосергіївки.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали чотири штурмові дії російських загарбників поблизу Верхньокам’янського, Івано-Дар’ївки та Виїмки.

На Краматорському напрямку точилися 10 боїв в районах Іванівського, Часового Яру, Богданівки та Андріївки.

На Торецькому напрямку відбулося 26 боєзіткнень неподалік Північного, Нью-Йорка, Торецька та Залізного.

На Покровському напрямку наші захисники відбили 55 штурмових дій в районах населених пунктів Воздвиженка, Желанне, Сергіївка, Пантелеймонівка, Новоолександрівка, Іванівка, Лисичне, Тимофіївка, Карлівка, Калинове та Гродівка.

На Курахівському напрямку Сили оборони зупинили 13 атак біля Красногорівки, Желанного, Карлівки, Георгіївки та Парасковіївки, де противник намагався прорвати оборону наших військ.

На Времівському напрямку російські війська здійснили 12 штурмів біля Великої Новосілки та Водяного.

На Придніпровському напрямку шість ворожих штурмових дій на лівобережжі Дніпра не мали успіху.

На Гуляйпільському й Оріхівському напрямках обстановка без особливих змін. На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога - не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, здійснює мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів з території рф, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

"Водночас наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам відчутних втрат в живій силі та техніці, виснажуючи ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення", - запевнили в Генштабі.

Ще плюс 1370 окупантів і 9 танків: Генштаб оновив дані про втрати01.08.24, 07:49

Популярні

Новини по темі

Сухо і до 32° тепла: прогноз погоди на сьогодні

 • 32708 переглядiв

ППО збила дрон-камікадзе над Дніпропетровщиною

 • 30119 переглядiв