na-donechchyni-oblikovano-ponad-15-tys-skhovyshch-ta-ukryttiv-ale-u-kilkosti-perevazhaiut-naiprostishi

На Донеччині обліковано понад 1,5 тис. сховищ та укриттів, але у кількості переважають найпростіші

 • 62104 переглядiв

У Донецькій області зареєстровано понад 1 500 укриттів і сховищ, причому найпоширенішими є прості укриття, але безпека залишається ключовим питанням, оскільки задокументовано лише 268 укриттів і 192 протирадіаційних сховища.

Безпекове питання залишається ключовим у Донецькій області: з 1518 об’єктів захисних споруд задокументовано 268 сховищ та 192 протирадіаційних укриттів.

Про це йшлося на у засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, передає УНН, із посиланням на пресслужбу голови Донецької обласної військової адміністрації Вадима Філашкіна.

Деталі

Для Донеччини ключовим залишається безпекова питання. У регіоні на обліку перебуває 1518 об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту, з яких сховищ – 268, протирадіаційних укриттів – 192, найпростіших укриттів – 932 та швидкоспоруджувальних захисних споруд – 126 одиниць

– ідеться у дописі.

Питання безпеки обговорювалось на засіданні Державної комісії під керівництвом віце-прем'єр-міністра з відновлення України — міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова.

Згідно з інформацією Донецької ОВА, протягом минулого року кількісна складова Фонду захисних споруд змінювалась.

Фонд захисних споруд цивільного захисту протягом 2023 року було збільшено на 109 об'єктів. З початку року фонд захисних споруд цивільного захисту збільшено на 21 об’єкт.

Підкреслюється, що станом на зараз, підтверджена наявність додаткових 130 об’єктів.

Нагадаємо

Фортифікаційні споруди в Запорізькій області складаються з протитанкових ровів, "зубів дракона", шляхів сполучення, вогневих позицій та укриттів, побудованих за типовими проектами Міністерства оборони для посилення обороноздатності України.

росія почала частіше використовувати зенітні ракети Х-31П через втрату ще одного літака А-50 і, як наслідок, брак розвідданих.

Ігор Тележніков

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У курській області рф оголосили ракетну небезпеку

     • 35399 переглядiв