ukenru
na-aviareysi-do-ssha-pochali-propuskati-gromadyan-semi-musulmanskikh-krayin

На авіарейси до США почали пропускати громадян семи мусульманських країн

 • 8527 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Авіакомпанія Qatar Airways у суботу оприлюднила пам'ятку для пасажирів, у якій вказано, що громадяни семи мусульманських держав, яким раніше було заборонено в'їжджати на територію США, тепер знову можуть сідати на літаки авіаперевізника, які прямують до Сполучених Штатів, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Це рішення стало наслідком призупинення федеральним суддею в Сіетлі Джеймсом Робартом дії антиміграційного указу президента Дональда Трампа, яким громадянам Ірану, Іраку, Лівії, Сирії, Сомалі, Судану і Ємену був заборонений в'їзд до США.

Натомість, як повідомляють ЗМІ, іноземні авіакомпанії, що працюють в Ірані, звернулися до туристичних агентств з проханням не продавати квитки до США громадянам Ірану, які мають американські візи. Утім, як повідомили в одному з турагентств, ця рекомендація не стосується іранців, які мають право на постійне проживання в США або американський паспорт.

Повідомляється, що невдовзі після судового рішення Служба митного та прикордонного контролю США повідомила авіакомпанії про можливість здійснювати посадку пасажирів з семи мусульманських країн, яких стосувався указ Трампа, на літаки, що прямують до США.

Нагадаємо, 3 лютого федеральний суддя у Сіетлі Джеймс Робарт тимчасово призупинив дію указу президента країни Дональда Трампа, яким був заборонений в'їзд до країни громадянам семи мусульманських країн, а також призупинена програма США з прийому біженців.

Мін'юст США буде оскаржувати рішення суду щодо зупинки імміграційного указу.

Українські Національні Новини

Новини Світу