ukenru
na-advokativ-dlya-predstavnitstva-kabminu-planuyut-vitratiti-20-mln-grn-za-dva-misyatsi

На адвокатів для представництва Кабміну планують витратити 20 млн грн за два місяці

 • 13068 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Міністерство юстиції планує витратити 20 млн грн на представництво адвокатами в судах інтересів Кабінету міністрів на початку наступного року відповідно до чинного закону про адвокатську монополію. Про це заявив міністр юстиції України Денис Малюська під час засідання Великої палати Конституційного суду України, передає кореспондент УНН.

"Ми вже забюджетували 20 млн грн – сподіваюсь, парламент їх погодить, - мінімум, який потрібен, щоб протриматись невеликий період – новорічні свята, коли розглядається невелика кількість справ. Нагадаю, в нас справи по всій країні", - зазначив міністр.

При цьому він підкреслив, що навіть якщо парламент буде дуже швидко розглядати законопроект зі скасування адвокатської монополії, то раніше лютого наступного року він ухвалений не буде, а це вимагатиме від Мін'юсту додаткових витрат на адвокатів, що передбачено в чинному законодавстві.

За його словами, крім того, додаткові витрати буде нести міністерство і через потребу в забезпеченні безплатної правової допомоги малозабезпечених громадян через постійне збільшення охочих отримати таку допомогу після запровадження адвокатської монополії.

Міністр визнав, що адвокатура може забезпечити кращу якість надання послуг правової допомоги у судах, однак у зв’язку із обмеженим бюджетом у Мін'юсту значно звузились можливості із забезпечення безплатною правовою допомогою тих, хто її потребує.

"На цей рік ми плануємо збільшити кількість адвокатів, які у нашому реєстрі, приблизно вдвічі – до 6 тисяч - в рамках безкоштовної правової допомоги, але будь-яке наше збільшення цього ресурсу потребуватиме збільшення фінансування, яке ми не зможемо гарантувати на цей рік", - додав чиновник.

Нагадаємо, Малюська вважає, що якість представництва Кабінету міністрів у судах значно погіршиться після набуття чинності норми щодо обов'язкового представництва адвокатами його інтересів у судах, починаючи з нового року, відповідно до чинного законодавства.

Українські Національні Новини

Політика