ukenru
mzs-ukrayina-privernula-uvagu-do-gendernikh-pitan-u-forumi-bezpekovogo-spivrobitnitstva-obsye

МЗС: Україна привернула увагу до гендерних питань на Форумі безпекового співробітництва ОБСЄ

 • 10864 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Сьогодні відбулося спільне засідання Форуму безпекового співробітництва та Постійної Ради ОБСЄ під головуванням України та Албанії, присвячене питанням імплементації резолюції Ради Безпеки ООН №1325 (2000 року) "Жінки, мир та безпека". Про це інформує пресслужба МЗС України, передає УНН.

Так, повідомляється що у заході взяла участь заступник міністра внутрішніх справ України Тетяна Ковальчук. Вона висвітлила основні елементи національної політики у забезпеченні рівних прав жінок та чоловіків у секторі безпеки та оборони та наголосила на викликах, з якими стикається наша держава внаслідок агресії з боку Російської Федерації, що досі триває.

Зазначається, що з 2014 року українські жінки відіграють вкрай важливу роль в обороні нашої держави, а їхня участь у Збройних Силах та безпекових структурах України зростає з кожним роком.

Окреме місце в дискусіях відводилося питанню боротьби з порушеннями основоположних прав та свобод жінок на окупованих територіях держав-учасниць ОБСЄ та відсутності дієвих інструментів попередження та притягнення до відповідальності винних у цих злочинах. Делегації підкреслили на необхідності подальшого моніторингу урядовими та неурядовими організаціями ситуації з порушенням прав людини на цих територіях.

"Українське головування привернуло окрему увагу до гендерних питань в роботі Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ. Ця тема обрана не випадково - цього року відзначається 20-а річниця схвалення резолюції Ради Безпеки ООН 1325 "Жінки, мир, безпека", одним з авторів якої була Україна, як непостійний член РБ ООН у 2000 році. Сьогодні жінки разом із чоловіками беруть активну участь у безпекових процесах. Ми поширюємо цей позитивний досвід у нашій державі й ділитимемося ним з партнерами по ОБСЄ", - заявив за підсумками засідання Форуму з питань безпекового співробітництва ОБСЄ заступник Міністра закордонних справ Єгор Божок.

Нагадаємо, Божок за результатами минулого онлайн-засідання Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ 13 травня в рамках головування України з проблематики легких озброєнь, боєприпасів та мін заявив, що у центрі уваги перебувала проблема мінної загрози в зоні розв’язаного РФ конфлікту на сході України та зусилля міжнародних урядових та неурядових організацій з її подолання.

Українські Національні Новини

Політика