mzs-siriyi-nazvalo-umovi-dlya-rozsliduvannya-khimataki

МЗС Сирії назвало умови для розслідування хіматаки

 • 11556 переглядiв

КИЇВ. 6 квітня. УНН. Міністерство закордонних справ Сирії назвало умови для розслідування під ‎егідою ООН "хімічної атаки" у північній провінції Ідліб, що сталася раніше цього тижня, передає УНН з посиланням на ВВС.

Так, за словами міністра закордонних справ Сирії Валіда Муаллема, розслідування має бути не ‎політичним. До нього необхідно залучити "багато країн", й воно має розпочатися із Дамаска. ‎Він зазначив, що лише за таких умов сирійський уряд дозволить проводити міжнародне розслідування.

Крім того, міністр відкинув звинувачення у тому, що хімічну зброю в Ідлібі застосували сирійські урядові війська.‎

Також він звинуватив джихадистські угруповання у ‎небажанні дотримуватися перемир'я у Сирії, а Туреччину - у ‎зберіганні "хімічної зброї у приміських та житлових районах".‎

Нагадаємо, внаслідок нападу з імовірним використанням хімічної зброї зранку вівторка загинули 72 людини. За даними свідків, отруйний газ над містом розпилили російські військові літаки Су, які належать повітряним флотам РФ та Сирії. У випадку підтвердження цих даних, напад у Хан-Шейхуні стане найбільш смертоносною хімічною атакою в Сирії після загибелі через розпил зарину сотень цивільних під Дамаском у серпні 2013 року.

Увечері у вівторок постійні члени Ради безпеки ООН Велика Британія, Франція та США внесли проект резолюції, якою засуджується газова атака та ставиться вимога детального розслідування.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    МЗС Сирії назвало умови для розслідування хіматаки

     • 11556 переглядiв

    Google випустив свою горілку

     • 11044 переглядiв

    У Helen Marlen представили результати колаборації adidas Originals

     • 9027 переглядiв

    Прапор ЄС розгорнули у Запоріжжі

     • 10569 переглядiв