mzs-kazakhstanu-viklikalo-posla-ukrayini-pislya-zayavi-pro-rosiyan

МЗС Казахстану викликало посла України після заяви про росіян

 • 1351436 переглядiв

КИЇВ. 23 серпня. УНН. Міністерство закордонних справ Казахстану викликало посла України в країні Петра Врублевського та висловило йому протест через його висловлювання про росіян. Про це йдеться у заяві на сайті казахстанського зовнішньополітичного відомства, пише УНН.

Цитата

"У Міністерстві закордонних справ Республіки Казахстан відбулася зустріч заступника міністра Єрмухамбета Конуспаєва з послом України в РК Петром Врублевським. Під час зустрічі Послу висловлено протест у зв'язку з його висловлюваннями в інтерв'ю 21 серпня ц.р. казахстанському блогеру Діасу Кузаїрову", - йдеться у повідомленні.

Деталі

У МЗС Казахстану вказали, що "казахстанською стороною висловлено позицію про неприйнятність та несумісність подібних заяв з діяльністю посла іноземної держави". "Такі дії не повинні завдавати шкоди дружнім відносинам між державами", - вказали у МЗС країни.

Доповнення

21 серпня у мережі поширили уривок з інтерв'ю Петра Врублевського, чинного посла України в Казахстані, казахстанському блогеру Діасу Кузаїрову. Врублевський висловився щодо росіян у відповідь на прохання про коментар з приводу війни в Україні. Відео викликало реакцію у російських пабліках у соцмережах. Проросійські організації в Казахстані навіть вимагали оголосити посла персоною нон грата.

При цьому на YouTube-каналі Кузаїрова в інтерв'ю з послом цих слів немає.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    МЗС Казахстану викликало посла України після заяви про росіян

     • 1351436 переглядiв

    У Варшаві відкрили центр підтримки для українців

     • 215950 переглядiв

    Посольство США закликало своїх громадян покинути Україну

     • 205204 переглядiв