ukenru
mvf-pogirshiv-prognoz-zrostannya-globalnoyi-ekonomiki-na-tli-novogo-koronavirusu

МВФ погіршив прогноз зростання глобальної економіки на тлі нового коронавірусу

 • 18016 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва на зустрічі міністрів фінансів і керівників центральних банків країн G20, що пройшов у Ер-Ріяді, заявила, що МВФ на тлі спалаху нового коронавірусу COVID-19 змінив прогноз глобального зростання економіки, знизивши його на 0,1%. Про це повідомляє пресслужба МВФ, передає УНН.

"У січні ми прогнозували зміцнення світового зростання з 2,9 відсотка у минулому році до 3,3 відсотка в цьому році. З тих пір COVID-19 - надзвичайна ситуація в області охорони здоров'я в усьому світі - порушує діяльність в Китаї", - сказала Георгієва.

За її словами, влада Китаю працює над пом'якшенням негативного впливу на економіку за допомогою кризових заходів, забезпечення ліквідності, фіскальних заходів та фінансової підтримки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики оцінили економічні наслідки коронавірусу COVID-19 в усьому світі

"У нашому поточному базовому сценарії оголошені раніше політики реалізуються, і економіка Китаю повернеться до нормального стану у другому кварталі. У результаті, вплив на світову економіку буде відносно незначним і короткочасним. При такому сценарії до 2020 року зростання для Китаю становитиме 5,6%. Це на 0,4% нижче, ніж січневий економічний прогноз. Глобальне зростання буде приблизно на 0,1% нижче", - заявила голова МВФ.

Водночас, за її словами, фонд також розглядає більш складні сценарії, згідно з якими поширення вірусу триватиме довше і в більш глобальному масштабі, а наслідки для економічного зростання будуть більш тривалими.

"Глобальне співробітництво має важливе значення для стримування COVID-19 і його економічного впливу, особливо якщо спалах виявиться більш стійким і широко поширеним. Щоб бути належним чином підготовленими, зараз саме час визнати потенційний ризик для уразливих держав і країн зі слабкими системами охорони здоров'я. МВФ готовий надати допомогу, в тому числі через наш Фонд захисту від стихійних лих і допомоги, який може надати гранти для полегшення тягаря заборгованості нашим бідним і найбільш уразливим членам", - додала Георгієва.

Як повідомляв УНН, у січні МВФ заявив, що пильно стежить за спалахом коронавірусу в Китаї, але оцінювати потенційне економічне вплив вірусу "занадто рано". 

Українські Національні Новини

Економіка