mizhnarodniy-kriminalniy-sud-pochav-rozsliduvannya-napadu-rosiyi-na-ukrayinu

Міжнародний кримінальний суд почав розслідування нападу Росії на Україну

 • 163844 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. У заяві прокурора МКС Хана Каріма щодо ситуації в Україні йдеться про отримання звернень від 39 держав-учасниць та відкриття розслідування інформує УНН.

Деталі

Прокурор заявив, що на підставі звернень від 39 країн він починає слідство проти дій в Україні.

Цитата

"Ці звернення дають змогу моєму офісу розпочати розслідування ситуації в Україні з 21 листопада 2013 року, охоплюючи, таким чином, будь-які попередні та поточні звинувачення у військових злочинах, злочинах проти людства чи геноциді, скоєних на будь-якій частині території України будь-якою особою.

Кілька хвилин тому я повідомив головування МКС про своє рішення негайно розпочати активне розслідування ситуації. Наша робота зі збору доказів розпочалася", - йдеться у заяві.

Як зазначалося в попередній заяві від 28 лютого, під час попереднього вивчення ситуації в Україні, офіс прокурова вже знайшов розумні підстави вважати, що злочини, що підлягають юрисдикції Суду, вчинені, і визначив потенційні справи, які були б прийнятними.

Додамо

Міжнародний суд ООН 7 і 8 березня проведе слухання за позовом України проти РФ щодо порушення Росією Конвенції про запобігання злочину геноциду.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Від удару ракети РФ на судно Banglar Samriddhi померла людина

     • 160665 переглядiв

    Netflix призупиняє всі проекти у Росії

     • 162525 переглядiв

    У Києві пролунала низка потужних вибухів

     • 916749 переглядiв