minreintehratsii-pro-pryzupynennia-vyplat-za-prohramoiu-prykhystok-koly-znaidemo-koshty-todi-bude-mozhlyve-vidnovlennia

Мінреінтеграції про призупинення виплат за програмою "Прихисток": коли знайдемо кошти, тоді буде можливе відновлення

 • 10639 переглядiв

Мінреінтеграції призупинить виплати за програмою "Прихисток" після серпня 2024 року через брак коштів. Програма не скасовується, виплати відновлять, коли знайдуть фінансування.

Мінреінтеграції не відмовляється від програми "Прихисток", але надання виплат після серпня буде заморожене до моменту, коли буде знайдено  кошти. Про це повідомив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Роман Усенко під час заходу "Аналіз виконання Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року", передає УНН.

Деталі

На запитання, чи продовжать після серпня 2024 року виплати за програмою "Прихисток", Усенко відповів: "Тільки  за серпень ми будемо здійснювати виплати – це пов’язано з об’єктивними проблемами. За програмою "Прихисток" основне джерело – це кошти, які ми отримуємо від міжнародних партнерів. На жаль на сьогодні можливості підтримувати проєкт немає, тому ми запропонували внести зміни в постанову, яка регулює порядок видачі цієї компенсації, й передбачили механізм тимчасового призупинення".

За його словами, від програми не відмовляються, тому що вона дійсно показала свою ефективність.

Понад 70 млн гривень спрямовано на компенсацію витрат за квітень у межах проєкту "Прихисток"29.07.24, 18:11

Вона є адресною, яка дійсно допомагає безпосередньо тим особам, які надали своє житло для внутрішньо переміщених осіб. Тому у нас буде передбачена опція тимчасового замороження виплат. Тільки ми знайдемо виплати (кошти – ред.), тоді буде можливе відновлення таких компенсацій. Поки що серпень – це останній місяць на який ми маємо кошти по компенсаціях

- розповів Усенко.

Додамо

Програма "Прихисток" — спільна ініціатива Товариства Червоного Хреста України та Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, спрямована на допомогу особам, які прихистили у себе внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Програма передбачає компенсацію витрат приватним домогосподарствам, які прихистили внутрішньо переміщених осіб з територій, де ведуться бойові дії або тимчасово окупованих населених пунктів.

Фінансування проєкту "Прихисток", яке забезпечувалося УВКБ ООН, закінчується 31 серпня 2024 року, тобто останнім звітним місяцем надання відповідної компенсації є серпень 2024 року.

Лубінець: уряд виявився не здатним підготувати дієву стратегію щодо ВПО20.08.24, 11:40

Анна Мурашко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі