ukenru
minoboroni-pidpishe-kontrakt-na-stvorennya-pershogo-divizionu-raketnogo-kompleksu-sapsan

Міноборони підпише контракт на створення першого дивізіону ракетного комплексу "Сапсан"

 • 26157 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Міністерство оборони планує створити перший досвідчений дивізіон оперативно-тактичного ракетного комплексу "Сапсан". Контракт на створення ОТРК хочуть підписати протягом 2021 року. Про це заявив міністр оборони Андрій Таран, повідомляє прес-служба Міноборони, пише УНН.

Деталі

За його словами, перша дослідна батарея ОТРК "Сапсан" розробляється конструкторським бюро "Південне".

"Оскільки ступінь готовності проекту вже перевищив 80%, повинні зробити останній крок, і завершити цю роботу. Розробка вітчизняного оперативно-тактичного ракетного комплексу від КБ "Південне" має найвищий пріоритет, сумірний з тим же ракетним комплексом "Нептун", - заявив Таран.

Відзначимо, "Сапсан" - оперативно-тактичний ракетний комплекс українського виробництва. В ньому в якості засобів ураження планують використовувати вісім тактичних і дві оперативно-тактичні ракети.

Доповнення

Українська армія у 2021 році також отримає ракетні комплекси “Нептун”.

Як повідомлялося, підприємства Державного концерну “Укроборонпром” виконали 100% контрактів за державним оборонним замовленням у 2020 році. Замовники протягом цього року отримали 4039 нових, модернізованих та відремонтованих одиниць озброєння та військової техніки.

Українські Національні Новини

Технології