ministerstva-oboroni-ukrayina-ta-ssha-pidpisali-memorandum-schodo-poshuku-viyskovopolonenikh-ta-zniklikh-bezvisti

Україна та США підписали меморандум щодо пошуку військовополонених та зниклих безвісти

 • 15570 переглядiв

КИЇВ. 6 серпня. УНН. Міністерства оборони України та США підписали Меморандум, що передбачає обмін досвідом з американською стороною щодо особливостей пошуку військовослужбовців Збройних сил України та інших силових структур, які зникли безвісти чи потрапили в полон під час збройної агресії Росії проти України. Про це на своїй офіційній сторінці у Facebook повідомляє Посольство України в США, передає УНН.

"У Посольстві України в США відбулася церемонія підписання Меморандуму про порозуміння між Міністерством оборони України та Агенцією з питань пошуку військовополонених та зниклих безвісти Міністерства оборони США", - йдеться в повідомленні.

Меморандум є результатом дворічної роботи Посольства України в США спільно з американськими партнерами у підготовці необхідної нормативно-правової бази, яка дозволяє пошук на території України та повернення в США рештків загиблих та зниклих безвісти під час Другої світової війни американських військовослужбовців.

В установі зазначили, що це вже третій Меморандум про порозуміння укладений між Центральними органами виконавчої влади України та Міністерством оборони США із зазначеного питання. Попередні Меморандуми у цій сфері були укладені Службою безпеки України та Міністерством у справах ветеранів України.

Крім того, меморандум передбачає обмін досвідом з американською стороною щодо особливостей пошуку військовослужбовців Збройних сил України та інших силових структур, які зникли безвісти чи потрапили в полон під час збройної агресії Росії проти України.

Церемонія підписання відбулася за участі Посла України в США Валерія Чалого та Директора Агенції Келлі МакКіга.

Нагадаємо, Україна звернулася до Сполучених Штатів із запитом про продаж більшої кількості протитанкових ракетних комплексів Javelin.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Світові ціни на нафту підвищилися

     • 13599 переглядiв

    У чергах на КПВВ на Донбасі застрягло понад 200 автомобілів

     • 8723 переглядiв

    У НБУ назвали найдорожчу пам'ятну монету

     • 92120 переглядiв

    Україна заповнила свої ПСГ газом на 52%

     • 10689 переглядiв

    Величезні затори скували Київ

     • 22780 переглядiв