menedzher-mkhp-za-dopomogoyu-chat-gpt-dav-7-porad-zemlevlasnikam

Менеджер МХП за допомогою Chat GPT дав 7 порад землевласникам

 • 938727 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Для ефективної оренди землі сільськогосподарського призначення землевласник і орендар повинні узгодити низку ключових питань, включаючи тривалість оренди, розмір орендної плати, а також будь-які особливі умови чи обмеження щодо використання землі. Про це керівник відділу земельних і майнових відносин МХП Володимир Нагорний написав у своєму блозі на Latifundist, передає УНН.

Деталі

За допомогою технології штучного інтелекту Chat GPT Нагорний сформував 7 порад для землевласників:

1. Дізнатися, що потенційного орендаря цікавить в землі. Чи зацікавлений він у тому, щоб обробляти землю для себе, чи він хоче взяти її в оренду для подальшої передачі в суборенду.

2. Переконатися, що пропонована орендарю земля відповідає його потребам. Якщо орендар зацікавлений в обробці землі, переконатися, що земля підходить для посівів.

3. Чітко визначити свої очікування від орендної плати та інших умов оренди. Переконатися в однаковому розумінні з орендарем умов договору щодо тривалості оренди, розміру орендної плати та будь-яких інших умов.

4. Бути готовим до переговорів. Оренда землі може бути предметом переговорів, тому слід бути готовим торгуватися щодо умов, якщо це необхідно.

5. З’ясувати у орендаря, чи має він статус платника єдиного податку 4 групи. Якщо не має, бути готовим самостійно сплачувати земельний податок щороку.

6. Після домовленостей щодо умов оренди, переконатися у наявності письмового договору, який підписують обидві сторони. Це допоможе уникнути будь-яких непорозумінь у майбутньому. Також варто проконтролювати реєстрацію права оренди за цим договором у реєстрі речових прав на нерухоме майно.

7. В разі виникнення складностей знайти фахівця з питань оренди землі. Це особа, яка спеціалізується на веденні переговорів та управлінні договорами оренди землі. Вони відповідають за вивчення та аналіз умов оренди, ведення переговорів щодо нових договорів оренди та поновлення, а також надання вказівок і порад як орендарям, так і орендодавцям. Спеціаліст з питань оренди землі також відіграє ключову роль у встановленні орендних ставок та забезпеченні дотримання всіма сторонами договору оренди умов. Вони також відповідають за підготовку юридичних документів та можуть бути залучені і до купівлі-продажу об’єктів оренди.

Нагадаємо

Раніше у “МХП-Громаді” розповіли, як вдалось об’єднати приватний бізнес, державу та громади для збереження продовольчої безпеки. 

Довідка

МХП – міжнародна компанія, що працює у галузях харчової, аграрної та технологічної промисловості з найбільшою часткою ринку готових-до-приготування та готових-до-вживання продуктів і високою впізнаваністю бренду своїх продуктів («Наша Ряба»). Засновник компанії — Юрій Косюк.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Менеджер МХП за допомогою Chat GPT дав 7 порад землевласникам

     • 938727 переглядiв