mayzhe-polovina-ukrayintsiv-mayut-u-vlasnosti-zemlyu-opituvannya

Майже половина українців мають у власності землю – опитування

 • 10093 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. Земельний пай або землю у власності в Україні мають 45% громадян. Такі дані були отримані в ході соціологічного опитування, передає УНН з посиланням на прес-службу Фонду "Демократичні ініціативи" ім.І.Кучеріва.

Згідно з соцопитуванням, мають у власності земельний пай або землю 45% українців, що на 8% більше, ніж у 2011 році. При цьому в 35% ця власність офіційно оформлена, а у 10% – ні. У селі мають у власності землю 70%, у місті – 44%. Найбільше мають паїв та земельних ділянок у власності в Центральному регіоні (50%) та на заході (48%), найменше – на півдні (37%) та на Донбасі (38%).

Серед тих, хто має пай або земельну ділянку, більшість (51%) здає в оренду: 40% – офіційно, а 11% – неофіційно. Ще 38% власників землі вирощують на ній продукти для потреб своєї сім’ї. Власне, ринковим фермерством, тобто, вирощуванням продуктів на продаж займаються лише 10% власників землі, а у 8,5% земля пустує і не обробляється.

Довідка. Наведені дані були отримані в ході загальнонаціонального опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 13 по 20 червня 2019 року в усіх регіонах України за винятком Автономної Республіки Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2017 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Нагадаємо, Мінекономіки розробило 35 сценаріїв запровадження в Україні ринку землі.

Запровадити ринок землі в Україні наразі складно через супротив власників великих аграрних компаній, які стоять на корупційних позиціях, або тих, хто робить політичну кар'єру на протидії запровадження ринку землі.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Боксер Ф'юрі заявив, що може нокаутувати Усика однією рукою

     • 12567 переглядiв

    Біля берегів Аляски стався потужний землетрус

     • 14816 переглядiв

    Мешканця Рівненщини засудили до 7 років за вчинення ДТП

     • 11186 переглядiв

    Громадянин Данії спробував ввезти в Україну набої до зброї

     • 17142 переглядiв