makron-zaklykav-netaniakhu-unyknuty-tsyklu-vidplaty-na-blyzkomu-skhodi

Макрон закликав Нетаньяху уникнути 'циклу відплати' на Близькому Сході

 • 28369 переглядiв

Президент Франції Макрон у розмові з прем'єром Ізраїлю Нетаньяху закликав уникнути ескалації на Близькому Сході. Макрон наголосив на руйнівних наслідках можливої війни між Ізраїлем та Ліваном для регіону.

Президент Франції Еммануель Макрон під час телефонної розмови з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху закликав його уникнути "циклу відплати" на Близькому Сході на тлі напруженості в регіоні, повідомляє Єлисейський палац в ефірі телеканалу BFMTV, передає УНН.

Деталі

"Так само, як (Макрон) закликав іранського президента ( Масуда Пезешкіана ) уникнути циклу відплати, який може стати загрозою для населення і стабільності регіону, він закликав прем'єр-міністра Ізраїлю дотримуватися тієї ж логіки, яка повинна застосовуватися до всіх сторін у регіоні" , - Цитує заяву палацу телеканал BFMTV.

Також у документі наголошується, що можлива війна між Ізраїлем та Ліваном матиме "руйнівні наслідки" для всього регіону, додає телеканал.

Контекст

Ситуація на ізраїльсько-ліванському кордоні загострилася після початку воєнних дій Ізраїлю у секторі Газа у жовтні 2023 року. Ізраїльська армія та "Хезболла" щодня ведуть обстріли позицій один одного в районах уздовж кордону.

За даними ліванського МЗС, близько 100 тисяч людей були змушені залишити свої будинки на півдні Лівану через обстріл із боку Ізраїлю. Ізраїльська сторона повідомляла, що в аналогічній ситуації опинилося близько 80 тисяч жителів півночі Ізраїлю.

Зеленський планував відвідати Ізраїль, але візит був відкладений: що відомо07.08.24, 14:23

Популярні

Новини по темі

Олександр Хижняк виборов золото в боксі на Олімпіаді-2024

 • 11553 переглядiв