makron-pohodyv-vidstavku-uriadu-ta-premiera-frantsii-attalia

Макрон погодив відставку уряду та прем’єра Франції Атталя

 • 13363 переглядiв

Президент Франції Еммануель Макрон прийняв відставку прем'єр-міністра Габріеля Аттала і всього уряду 16 липня, але вони продовжать керувати поточними справами до призначення нового уряду.

У вівторок, 16 липня, президент Франції Емманюель Макрон увечері 16 липня прийняв відставку прем'єр-міністра Ґабріеля Атталя та всього уряду. Про це пише УНН з посиланням на Єлисейський палац — офіс президента Франції.

Деталі

Зазначається, що попри відставку, Атталь та міністри колишнього уряду будуть "займатися поточними справами, доки не буде призначено новий уряд".

Для того, щоб цей період завершився якнайшвидше, республіканські сили повинні працювати разом, щоб побудувати єдність навколо проєктів і дій, які служать французькому народу

- резюмували у відомстві. 

Доповнення

Ґабріель Атталь, нагадаємо, очолював уряд з 9 січня, змінивши на посаді Елізабет Борн. 34-річний на той час Атталь став наймолодшим прем’єр-міністром в історії сучасної Франції. 

Нагадаємо

Раніше президент Франції Еммануель Макрон попросив Габріеля Атталя поки що залишитися на посаді прем'єр-міністра країни, щоб забезпечити стабільність після результатів парламентських виборів.

Популярні

Новини по темі

Макрон погодив відставку уряду та прем’єра Франції Атталя

 • 13363 переглядiв

Викрадення немовляти на Полтавщині: пошуки тривають

 • 86133 переглядiв

Українські підрозділи відійшли з Кринок - ЗМІ

 • 40092 переглядiв