mahate-vybukhy-poblyzu-zaes-tryvaiut-sytuatsiia-zalyshaietsia-skladnoiu

МАГАТЕ: Вибухи поблизу ЗАЕС тривають, ситуація залишається складною

 • 24813 переглядiв

Експерти МАГАТЕ продовжують чути вибухи поблизу Запорізької АЕС. Проводиться обслуговування обладнання, але доступ до частини станції обмежений.

Ситуація з ядерною безпекою на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС) залишається вкрай складною, заявив сьогодні генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі. За його словами, протягом тижня експерти МАГАТЕ продовжували чути вибухи на різних відстанях від майданчика. Про це УНН повідомляє із посиланням на  пресслужбу агентства.

Протягом останнього тижня експерти МАГАТЕ продовжували чути вибухи і постріли на різних відстанях від майданчика

- йдеться у повідомленні МАГАТЕ.

Останніми днями група МАГАТЕ спостерігала за поточним обслуговуванням компонентів головного електричного трансформатора реакторного блоку № 3, які розбиралися для обслуговування.

Повідомляється, що після завершення технічного обслуговування буде проведено випробування для забезпечення працездатності трансформатора перед його поверненням в експлуатацію.

Експерти МАГАТЕ також спостерігали за плановими роботами з технічного обслуговування в реакторному залі та допоміжній ядерній будівлі блоку № 6. Вони не повідомили про жодні проблеми, пов'язані з ядерною безпекою або охороною.  

Втім зазначається, що під час відвідування турбінного залу того самого блоку групі знову не було надано доступу до його західної частини.

російські військові вивозять обладнання з окупованої ЗАЕС - Центр нацспротиву26.06.24, 15:07

Популярні

Новини по темі