lviviany-nesut-kvity-do-mistsia-vbyvstva-iryny-farion

Львів'яни несуть квіти до місця вбивства Ірини Фаріон

 • 17359 переглядiв

Мешканці Львова приносять квіти та лампадки на місце, де було скоєно замах на мовознавицю Ірину Фаріон. Поліція розслідує вбивство, розглядаючи кілька версій, включаючи громадську діяльність та "російський слід".

Вранці 20 липня львів'яни почали приносити квіти та лампадки на місце, де нападник стріляв в Ірину Фаріон, неподалік її будинку. Львів'яни висловлюють співчуття науковиці. Про це повідомила кореспондентка Суспільного з місця події, передає УНН.

Від ранку сусіди мовознавиці та мешканці міста приносять живі квіти до місця вбивства.

Львів'янка Галина Іваненко разом з донькою прийшла до імпровізованого меморіалу та запалила лампадки.

"Я плачу, тому що мені шкода. Ми на похороні будемо обов'язково. Мовчати при такій зраді — це бути учасником зради", — каже Галина Іваненко.

"Шкода, дуже шкода, я навіть не знала, що вона живе тут біля нас недалеко", — додає Зоряна Мельник.

Нагадаємо

19 липня невідомий стріляв в мовознавицю та професорку Львівської політехніки Ірину Фаріон. Жінку з пораненням голови у вкрай тяжкому стані доставили у лікарню.

У лікарні Ірина Фаріон померла.

Поліція має кілька версій вбивства мовознавиці Ірини Фаріон, включаючи громадську, політичну діяльність і особисту неприязнь. Правоохоронці знайшли гільзу після пострілу та не виключають "російський слід" у злочині.

На ранок поліцейські спільно зі співробітниками СБУ проводять комплекс заходів щодо затримання зловмисника, який застрелив Фаріон. Правоохоронці опитують очевидців, перевіряють інформацію, вивчають відео з камер спостереження та здійснюють інші заходи для встановлення особи зловмисника, його місце перебування.

Прощання з мовознавицею Іриною Фаріон відбудеться 21 липня о 19:00 в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла у Львові, похорон відбудеться наступного дня, 22 липня, поховають громадську діячку на Личаківському кладовищі у Львові.

Популярні

Новини по темі

Львів'яни несуть квіти до місця вбивства Ірини Фаріон

 • 17359 переглядiв