ukenru
liniyu-rozmezhuvannya-u-zoni-ato-za-dobu-peretnuli-ponad-33-tis-osib

Лінію розмежування у зоні АТО за добу перетнули понад 33 тис. осіб

 • 7292 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. Протягом минулої доби 13 квітня через контрольні пункти в'їзду-виїзду (КПВВ) лінію розмежування загалом перетнули 33,7 тис. осіб та 5,2 тис. транспортних засобів. Про це передає УНН з посиланням на прес-службу Державної прикордонної служби України.

"Протягом минулої доби через контрольні пункти в'їзду-виїзду лінію розмежування загалом перетнули 33,7 тисяч осіб та 5,2 тисячі транспортних засобів", - йдеться у повідомленні.

Через КПВВ "Майорське" прослідували 8415 осіб та 1160 транспортних засобів; "Мар’їнка" – 8240 осіб та 1550 транспортних засобів; "Новотроїцьке" – 7000 осіб та 1520 транспортних засобів; "Гнутове" – 3830 осіб та 910 транспортних засобів; "Станиця Луганська" – 6250 осіб.

В контрольних пунктах в’їзду-виїзду, що на лінії розмежування в районі проведення АТО, сьогодні зранку на в’їзд та виїзд знаходилося така кількість транспортних засобів: "Майорське" – 70/150; "Мар’їнка" – 100/150; "Новотроїцьке" – 40/50; "Гнутове" – 70/30.

Два автомобілі, якими перевозили товари до тимчасово неконтрольованої території з порушеннями, виявили учора прикордонники Краматорського загону. Транспортними засобами громадяни намагалися через КПВВ "Майорське" незаконно перевезти продукти харчування на загальну суму 58 тис. гривень. Громадян разом з автівками та вантажем передано в ДФС для прийняття правового рішення.

Крім того, на контрольному посту "Мар’їнка" було зафіксовано спробу дачі хабара прикордоннику Краматорського загону. Грошову винагороду пропонував громадянин України у розмірі 100 долл. США за безперешкодний перетин лінії розмежування по недійсному документу, а саме – по паспорту так званої "ДНР". На свою пропозицію він отримав від прикордонників категоричну відмову. По даному факту проінформовано міжрайонну прокуратуру Донецької області.

Через КПВВ "Новотроїцьке" на виїзд до неконтрольованої території прослідували 6 вантажних автомобілів від Світової продовольчої організації ООН та представництва верховного комісара ООН в справах біженців. Транспортні засоби перевозили для жителів Донецької області гігієнічні набори загальною вагою 60,5 тонн.

Як повідомляв УНН 13 квітня, за добу лінію розмежування перетнули понад 35 тис. осіб.

Українські Національні Новини

Суспільство