kytai-rizko-skorotyv-postachannia-chipiv-do-rf-cherez-sanktsii-ssha

Китай різко скоротив постачання чіпів до рф через санкції США

 • 22672 переглядiв

Китай значно знизив обсяги постачання напівпровідників до рф після нових санкцій США. З січня по травень 2024 року постачання передових компонентів через Гонконг впало на 28%, а через материковий Китай - на 19%.

Китай різко скоротив постачання чіпів до рф через загрозу санкцій США. Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі

Китай значно знизив обсяги постачання напівпровідників до терористичної країни після введення нових санкцій США, які спрямовані на припинення обходу обмежень. За даними американського Міністерства торгівлі, з січня по травень 2024 року постачання передових компонентів і мікроелектроніки через Гонконг, які можуть бути використані для військових потреб Кремля, впало на 28%.

Без врахування Гонконгу, транзитні постачання аналогічних товарів через Китай скоротилися на 19%. США вважають Гонконг та материковий Китай важливими глобальними хабами, через які рф отримує матеріали для своєї військової промисловості.

Раніше Держдепартамент і Казначейство США включили до списків санкцій ряд компаній по всьому світу за постачання товарів, які можуть бути використані у війні проти України. Під обмеження потрапили, зокрема, підставні фірми в Гонконгу, що спеціалізуються на продажу напівпровідників.

Представник Міністерства торгівлі США зазначив, що скорочення незаконних потоків стало результатом активних дій американської влади і співпраці з виробниками, чия продукція переправляється через кордон.

Китай знижує ключову ставку та базові ставки за кредитами для стимулювання економіки22.07.24, 06:47

Популярні

Новини по темі

Двоє жінок постраждали від ворожого удару по Херсонщині

 • 25933 переглядiв

У Херсоні пролунали вибухи

 • 28390 переглядiв

На Миколаївщині працює ППО по ворожому розвідувальному БпЛА

 • 22115 переглядiв