kreml-stvoriuie-systemu-perevykhovannia-deportovanykh-do-rosii-ukrainskykh-ditei-roszmi

кремль створює систему "перевиховання" депортованих до росії українських дітей - росЗМІ

 • 21463 переглядiв

росія створює систему "перевиховання" та цифрового контролю над українськими дітьми, незаконно депортованими до рф, намагаючись сформувати у них "російську ідентичність" та не допустити їх повернення до родин в Україні.

російська влада створює систему "перевиховання" та цифрового контролю над дітьми, незаконно вивезеними з України до росії після початку повномасштабної війни. Кремль намагається сформувати в них "російську ідентичність". Про це йдеться у розслідуванні одного з російських видань, передає УНН.

Точна кількість українських дітей, насильно вивезених за час війни в росію, невідома – за даними Києва, йдеться майже про 20 тисяч. російські чиновники вмовляють українців забути про батьківщину – і переконують, що батьки ніколи не приїдуть, щоб забрати їх додому. Влада впевнена, що зможе "перевиховати" вкрадених дітей,

- йдеться у публікації.

Деталі

У міністерстві освіти росії складають методичну базу щодо "індоктринації" українських дітей. У цьому корпусі документів йдеться про те, що серед українських підлітків поширена "деструктивна ідеологія".

Видання зазначає, що вивезених з України дітей у міністерстві освіти бояться. Між собою співробітники відомства, навіть на рівні керівництва, іноді називають цих підлітків "потенційними терористами", які "можуть почати протидіяти" російській владі.

Уповноважена з прав дітей за президента росії марія львова-бєлова наполягає, що росіяни не можуть усиновити дитину з "нових регіонів". "Тільки опіка чи прийомна сім'я" (щоб дитину можна було повернути рідним), запевняє вона. Це не правда.

У структурі Міносвіти працює Федеральний підлітковий центр (ФЦ РПСП), який координує ідеологічну роботу з підлітками поза школами. Тільки витрати на відрядження співробітників ФЦ РПСП становлять мільйони рублів: на ці гроші проводяться "інтеграційні інтенсивні" для підлітків.

Доповнення

Також зазначається, що центр вивчення та мережевого моніторингу молодіжного середовища (АНО ЦИСМ) - айті-компанія, заснована за дорученням путіна і яка отримала мільярди рублів з бюджету, - стежить за українськими дітьми в інтернеті. Її розробки, ймовірно, дозволяють "деанонімізувати" сторінку будь-якої дитини та проаналізувати її аж до лайків - у результаті дитині надається "коефіцієнт деструктивності" та "коефіцієнт опозиційності".

Нагадаємо

Комітет ООН з прав дитини закликав росію припинити примусове вивезення українських дітей та повернути їх до своїх родин. російська влада повинна надати інформацію про точну кількість дітей, вивезених з України, та їхнє місцеперебування, щоб їх можна було ідентифікувати й повернути.

Ольга Розгон

Війна

Популярні

Новини по темі

Армія рф атакувала околиці Дергачів у Харківському районі - МВА

 • 33027 переглядiв