kreml-ryzykuie-dyskredytuvaty-sebe-superechlyvoiu-reaktsiieiu-na-podii-v-kurskii-oblasti-isw

кремль ризикує дискредитувати себе суперечливою реакцією на події в курській області - ISW

 • 25745 переглядiв

кремль намагається знайти баланс між представленням атаки в курській області як української ескалації та недопущенням паніки всередині країни. ISW відзначає ризик дискредитації влади через суперечливі заяви.

кремль своєю суперечливою реакцією на ситуацію на в курській області ризикує дискредитувати себе серед певних верств населення, відкидаючи значущість атаки, представляючи її лише як "провокацію". Про це йдеться у звіті "Інституту вивчення війни" (ISW), передає УНН.

Деталі

Як зазначають в Інституті, реакція кремля на події на курщині досі була суперечливою - російські офіційні особи намагаються знайти баланс між представленням подій як помітної української ескалації та недопущенням перебільшення їхніх потенційних наслідків і ризику викликати невдоволення всередині країни.

7 серпня президент росії володимир путін зустрівся з членами російського уряду, звинувативши українські сили в "масштабній провокації" в курській області та доручивши першому віцепрем'єру денису мантурову і регіональній владі координувати допомогу курській області.

Також цього дня путін зустрівся з міністром оборони андрієм бєлоусовим, секретарем ради безпеки сергієм шойгу, директором фсб олександром бортніковим і начальником генерального штабу генералом армії валерієм герасимовим. Останній, як повідомляється, представив ситуацію в курській області як переважно контрольовану, заявивши, що українські сили атакували з чисельністю близько тисячі осіб і що російські служби зупинили просування ЗСУ і завдали їм значних втрат, зазначає ISW.

Зі свого боку російське міністерство оборони відредагувало повідомлення від 6 серпня, видаливши з нього твердження про те, що атакуючі українські сили були лише диверсійно-розвідувальною групою, і що українські сили відступили, імовірно, щоб уникнути реакції у відповідь на явно неправдиві твердження про масштаби й тактику триваючого українського проникнення.

"кремль, імовірно, прагне збалансувати свої повідомлення з двома суперечливими цілями: дискредитувати Україну на міжнародному рівні за проведення цієї атаки на російській території та уникнути розпалювання внутрішньої паніки з приводу масштабів, наслідків і можливих результатів української операції. Однак кремль ризикує дискредитувати себе серед певних верств населення, схоже, відкидаючи значущість атаки, представляючи її лише як "провокацію", - пишуть аналітики.

Нагадаємо

6 серпня вранці в курській області рф влада поскаржилася на спроби "прориву" на територію регіону.

До вечора 6 серпня міноборони рф заявило про "прорив" кордону у Курській області за підтримки нібито 11 танків і понад 20 бойових броньованих машин і гору "знищеної" ними техніки.

У курській області рф у місцевих Telegram-каналах опублікували відео, який сьогодні вигляд має суджа.

російський диктатор володимир путін за добу відреагував на події в курській області рф.

Ситуация в курской области: в рф утверждают об "уничтожении" ночью и утром дронов и ракет08.08.2024, 08:39

Популярні

Новини по темі