ukenru
krayina-povinna-znati-svoyikh-geroyiv-politolog-rozpoviv-khto-maye-buti-v-reyestri-kolaborantiv

“Країна повинна знати своїх героїв”: політолог розповів, хто має бути в реєстрі колаборантів

 • 202877 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. Коли країна перебуває у воєнному стані, повинні бути адекватні дії з боку правоохоронних органів щодо так званих колаборантів - людей, які співпрацювали чи співпрацюють з рф. Таку думку журналістам УНН висловив політолог Андрій Золотарьов.

Цитата

“Ті люди, які по факту зрадили країну, – країна повинна знати своїх «героїв». Коли країна знаходиться у воєнному стані, то повинні бути адекватні дії з боку правоохоронних органів щодо майна та бізнесу. Бо у будь-якій країні щодо колаборантів, тих людей, які по факту зрадили країну, проти таких людей діють дуже жорсткі санкції. Так само має бути і у нас”, - вважає Золотарьов.

Також політолог прокоментував реєстр держзрадників, який нещодавно був опублікований, зауваживши, що у списках відсутні реальні бізнес-партнери рф.

“Дивлячись на цей список, складається враження, що він складався на швидку руку, із досить дивними нюансами (...)
І на противагу цьому - дійсно є люди, які мали мільярдні контракти із рф, і на цьому заробляли гроші, і є такими сталими партнерами великого російського бізнесу – там їх чомусь немає. То безумовно в цій частині список треба розширювати і поповнювати такими людьми. Адже ймовірність того, що попередня їх співпраця з рф піде не на користь Україні, наразі дуже висока.

Тому підсумую – такий список має бути, безумовно, але казати про його грунтовність наразі – що у ньому присутні ті, хто дійсно є зрадниками і колаборантами, – я поки що не можу”, - заявив Золотарьов.

Додамо

Раніше про те, що новостворений реєстр держзардників має включати фігурантів кримінальних проваджень, які оголошені Україною у міжнародний розшук, наголошували інші експерти.

Так, вказувалось, що реєстр й досі не містить, наприклад, відомого одеського втікача Руслана Тарпана, який, за даними правоохоронців, причетний до розкрадання держкоштів, а за даними «СтопКору», ще й має давні зв’язки з російськими силовиками.

Нагадаємо

Тарпан, як писав «СтопКор», був нагороджений федеральною службою охорони росії "за демонстрацію престижу і слави російського государства".

Загалом, Тарпан з 2017-го оголошений у розшук. За даними прокуратури, може переховуватися в ОАЕ, росії та Болгарії.

В Україні, тільки у справі розкрадання коштів на «Глибоководному випуску», йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Українські Національні Новини

Політика