ukenru
kozhne-pyate-kafe-sogodni-porushuye-normi-yakosti-ta-bezpeki-ruban

Кожне п'яте кафе сьогодні порушує норми якості та безпеки - Рубан

 • 12262 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Кожне п'яте столичне кафе і ресторан порушують норми законодавства в сфері безпеки і якості продуктів харчування. Про це під час прес-конференції заявив глава ГУ Держпотребслужби в місті Києві Олег Рубан, передає УНН.

За словами О.Рубана, на сьогоднішній день порушниками законодавства є кожне п'яте кафе і ресторан.

Також, порушниками законодавства є: кожен другий столичний заклад пересувної торгівлі або МАФи, кожна десята торговельна мережа або супермаркет, розповів він.

Серед основних порушень: терміни зберігання, відсутність супровідних документів, невідповідність заявленому асортименту, сфальсифіковані медичні перевірки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 74% вершкового масла на споживчому ринку України сфальсифіковано

О.Рубан відзначив збільшення кількості скарг на неякісні товари. Він вважає це наслідком зростання довіри до служби.

"Ми бачимо тенденцію до зростання звернень, тобто, зростає довіра споживача до влади", - сказав він, додавши, що серед загальної кількості, основну частину звернень займають скарги на придбання неякісних товарів і продуктів харчування.

Як повідомляв УНН, за словами політика Сергія Тригубенка, Україна потопає в фальсифікаті через безконтрольності та безкарності недобросовісного бізнесу.

Мова про мораторій на перевірки, який, на думку багатьох експертів, спровокував зростання кількості неякісного товару на полицях магазинів і масових отруєнь.

Українські Національні Новини

Економіка